ראש אמ"ן לשעבר: "האיראנים הבינו שצריך להרתיע את ארה"ב בגרעין או בטרור"

האלוף במיל' עמוס ידלין העריך כי על אף ההסלמה ביחסים בין האמריקאים לרפובליקה האסלאמית, מלחמה עדיין לא מתקרבת: "יכול להיות שרוחאני רומז משהו לצד השני"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
חסן רוחאני במצעד צבאי
חסן רוחאני במצעד צבאי | צילום: רויטרס
2
גלריה

לדברי ידלין, הדבר הנפיץ ביותר שעלולים לעשות האיראנים הוא לצאת לחלוטין מהסכם הגרעין ממנו פרשת טראמפ בשנה שעברה. "הם אומרים שלא יוציאו את עודפי האורניום המעושר, נשאר להם 300 ק"ג", אמר. "הם ממשיכים לייצר. השאירו להם צנטריפוגות, לא השאירו להם אפס".

"גם טראמפ לא רוצה מלחמה". נושאת מטוסים אמריקאית בדרכה למפרץ הפרסי. צילום: רויטרס
"גם טראמפ לא רוצה מלחמה". נושאת מטוסים אמריקאית בדרכה למפרץ הפרסי. צילום: רויטרס | "גם טראמפ לא רוצה מלחמה". נושאת מטוסים אמריקאית בדרכה למפרץ הפרסי. צילום: רויטרס

לדברי ידלין, "מה שהוביל למשבר הוא שארגון מודיעין כלשהו אמר לאמריקאים שהאיראנים יחזרו לאותה התנהגות במסגרתה הם הורגים חיילים אמריקאים על ידי שיעים בעיראק או בלבנון. האמריקאים זוכרים את ה-500 חיילים שהאיראנים הרגו אחרי מלחמת המפרץ בעיראק".

תגיות:
איראן
/
יחסי איראן ארצות הברית
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף