קצין בכיר אמר ל"מעריב": "שדה הקרב המאופיין בלחימה בשטח בנוי ומבוצר מעל ומתחת לקרקע, מחייב אותנו לביצוע ההתאמות הנדרשות. הסיירת כיחידת קומנדו חטיבתית מובחרת תדע לספק מענה שלם כיחידה מבצעית עצמאית, לביצוע משימות איכות מורכבות בשדה הקרב, עם יכולות אש ואיסוף לחשיפת אויב ופגיעה בו ברמה טובה, גבוהה יותר מאשר יש לגדודים הרגילים".
פלוגת ראם החדשה תצויד ביכולות טכנולוגיות מתקדמות, כוח אדם ייעודי ואמצעי לחימה מתקדמים - מרחפנים ועד לטילים מתקדמים יותר מאשר אלו הקיימים בגדודים הסדירים הרגילים. הפלוגה אמורה לשפר את יכולת זיהוי האויב, איסוף המודיעין וההשמדה שיש לסיירת.
כל הלוחמים בסיירת הקומנדו החטיבתית יעברו הכשרה בבית הספר לטרור ויוכשרו גם ללוחמה תת־קרקעית, הכוללת כניסה ללחימה במנהרות במידת הצורך. לכל פלוגה מסתערת יהיה צוות חבלה, צוות ללחימה תת־קרקעית ויכולות נוספות והיא תקבל סיוע מפלוגת ראם.
הכשרת הצוותים תימשך 60 שבועות. כבר במחזור הגיוס הקרוב תהליך ההכשרה ישתנה. טירונים שיעברו את הגיבוש לסיירת יחלו את המסלול וישובצו לפלוגת המסלול של הסיירת, כאשר כל הלוחמים יעברו מסלול זהה בהתאם למקצועות והתמחויות שונות - כמו חבלה, נ"ט, צליפה או סיור.