"נביא לגידול דרמטי בכוח האדם, נכפיל אותו ונקים מחקר מרכז מחקר וטיפול לנפגעי פוסט טראומה", אמר שר הביטחון בראשית דבריו, "אסור לפגוע בנכים. נתתי הנחיה שאף עובד במשרד הביטחון לא ינבור בעברו של כל לוחם ולוחם. מעל לכל הערך המוביל יחדל להיות ספקנות ויתחיל להיות כבוד, כפי שראוי שיקבלו בנינו ובנותינו אותם אנחנו שולחים לחזית. נדאג לתגבור דרמטי של כ"ח האדם שפוגש קהל, כך שנוכל לעבוד מטפסים לאנשים".
גנץ הוסיף: "סיפרו לי אתמול על סקר שנערך בקרב נכי צה"ל, שממנו עולה כי רוב נכי צה"ל מספרים שהנושא הראשון שמעיק עליהם הוא היעדר היחס האישי, לא הכסף או התנאים. אני אומר לכם שהעובדים הם עובדים מוסרים שנמצאים תחת עומס וקריסה. לא עוד סיפורים כמו של ד"ר מרזוק שמספר שהוא מבקר את הפצועים שלו ביום העצמאות או בלילות כי הוא לא מצליח להכניס את זה לשעון הפעילות הנורמלי שלו".
"כשאני שכבתי מדמם ללא שתי ידיים על גדר המערכת ברצועת עזה חלמתי רק לחזור לראות את משפחתי ואהובי", סיפר שילון, "שר הביטחון ביקר אותי כששכבתי בבית החולים, והרגשתי זכות עצומה על כך שניתן לי להגן בגופי על המדינה. אני רוצה לבקש מכם אזרחי ישראל - לא עושים טובה לציבור הזה. מדובר במי שנלחמו כדי שנוכל לחנך ולגדל את ילדינו בצורה ראויה במדינה הזו".
במסגרת התוכנית, הוזכרה בין היתר רפורמה בשירות והמענה האנושי, הכוללת:
בנושא הטיפול בנפגעי פוסט טראומה:
בנושא הסדרה תקציבים ועיגון זכויות: