היסטוריה: ח"כית בראש ועדת חוץ וביטחון; ומי היחיד שלא הצביע בעד?

בפעם הראשונה מאז הקמת כנסת ישראל, חברת כנסת תעמוד בראש הוועדה לענייני חוץ וביטחון. הח''כית הנבחרת, אורנה ברביבאי, הייתה בעבר האלופה הראשונה בצה"ל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ההצבעה על מינויה של חברת הכנסת אורנה ברביבאי לעמוד בראשות ועדת חוץ וביטחון. קרדיט: דוברות הכנסת | צילום:
אורנה ברביבאי, מיקי זוהר ויריב לוין
אורנה ברביבאי, מיקי זוהר ויריב לוין | צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

ברביבאי המשיכה וסיפרה כי "המצב הבטחוני בגבולות ובפנים המדינה לא נעלם מעינינו. אנו מאותגרים על ידי חמאס, ברור שהעוטף לא יכול להמשיך כך. נעשה את זה באחריות ובזהירות. כולם פה מיצגים תפקידים פוליטיים אבל אני רוצה לקוות ולהאמין שאנו נראה את הנושא הביטחוני ומערכת החוץ כמשהו שעומד מעל ויכוחים פוליטיים. בטחון ישראל צריך לעמוד מעל כל מחלוקת. בנימה אישית, זה כבוד לי להגיע לכאן. הייתי בצבא כמעט 34 שנים. אני סבורה כאישה שדווקא זו הזדמנות להגיד לנשים אחרות, שצופות בנו, שאין תפקיד שאישה לא יכולה לעשות. אני שמחה לפרוץ הערב עוד תקרת זכוכית".

יו''ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר
יו''ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר | צילום: מרק ישראל סלם

יו"ר הכנסת יריב לוין הגיב גם הוא על בחירתה של חברת הכנסת לתפקיד: "זאת באמת היסטוריה. היינו צריכים להגיע לכנסת ה-24 כדי שאישה תעמוד בראש ועדת החוץ והביטחון. אני בטוח שתדעי להוביל את הועדה במקצועיות ובצורה שבאמת תתרום לביטחון המדינה וליחסי החוץ שלה. את נכנסת לתפקיד בנקודת זמן רגישה מאוד,  אנו חיים בתוך סערות לא פשוטות, כולנו מבינים שאנו בתקופה רגישה באופן מיוחד.

תגיות:
ועדת חוץ וביטחון
/
אורנה ברביבאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף