גל האלימות נמשך: הצתה בסמוך לבית כנסת בלוד, שיפור במצב החייל שהותקף ביפו

האלימות בערים המעורבות נמשכה וכך גם המהומות בלוד, למרות העוצר בעיר. בתל אביב צוות צילום הותקף על ידי יהודים, ביפו חייל בן 19 נפצע קשה מפגיעת אבן בראשו

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
פורעים פוגעים בתשתיות הרכבת בלוד, צילום: אנשי הדממה בפייסבוק | צילום:

במקרה אחר, ירי בוצע מכיוון המסגד בלוד לכיוון שוטרים, לא היו נפגעים. מהומות אלימות והצתות רכבים התרחשו בעיר ולפי חלק מהדיווחים אף נשמעו יריות. בשכונת הרכבת, שתי משאיות עלו באש, גם במקרה זה לוחמי האש כיבו את השריפות ומנעו את התפשטותן לרכבים אחרים.

walla video test11 | צילום:

כתב התאגיד יואב זהבי, שהיה בין המותקפים, סיפר: "אני לא נפגעתי באירוע, מי שהותקף זה רול הצלם שלנו על ידי שני פעילי ימין קיצוני. הוא אולי חטף זעזוע מוח, לא רוצה להתחייב על זה. אנחנו מגישים כרגע תלונה במשטרה. הגענו לתעד את האירועים ומרגע שהגענו לא נתנו לנו לצלם. ניסינו להתרחק אבל רדפו אחרינו ולבסוף קרה מה שראיתם. אני חייב להגיד שבניגוד לאתמול, היום יש נוכחות משטרתית בולטת".

כאמור, העוצר בלוד נכנס לתוקף היום בשעה 17:00 בערב, כאשר החל מהשעה 20:00 נכנסה העיר לעוצר שיימשך עד השעה 03:00 לפנות בוקר. בזמנים אלו ייאסר על כל אדם לשהות במרחב הציבורי בעיר ויחול איסור על תושבי לוד לצאת מבתיהם או ממקום שהייתם בעיר. יציאה למרחבים מוגנים תתאפשר בעת הצורך. גם יציאה לצורך קבלת טיפול רפואי דחוף וכן תתאפשר יציאה לצורך חיוני נוסף ובכפוף לאישור טלפוני של משטרת ישראל.

המשטרה נערכה בכוחות גדולים בכל רחבי הארץ להתמודדות עם הפרות הסדר וההתפרעויות הצפויות ברחבי הארץ, פרוסה בערים המעורבות ובמוקדי החיכוך ברחבי הארץ במטרה לשמור על רכושו וביטחונו של הציבור וקוראת לנהוג באחריות ולהישמע להנחיות. כמו כן, המשטרה דיווחה כי בימים האחרונים יש מספר שיא של פניות למוקד 100 ואירועים להם נקראת המשטרה, כ-153,000 אלף שיחות למוקד 100 וכ-36,500 אירועים שטופלו במשטרה. מדובר בנתון הגבוה בכ-40% מבשגרה.

תגיות:
רכבת ישראל
/
מירי רגב
/
לוד
/
גל האלימות בערים המעורבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף