המשמר יורכב משלושה סוגי כוחות: הכוח הסדיר והקבע של מג"ב, אשר במהלך שנה זו התעצם בהיקף של מאות לוחמים. כוח המילואים שהוקם מחדש ויתווספו כ-26 פלוגות לחימה שיצויידו באמצעים מתקדמים. יחידה המורכבת מ-8,000 מתנדבים בפריפריה, ותתוגבר בעוד כ-1,500 מתנדבים.
בנוסף, יוקם כוח מתנדבים חדש ומיומן הנקרא "פלוגות חוד", והוא יורכב מ-1,000 לוחמי מילואים עד לסוף שנת 2022, ויכפיל עצמו ל-2,000 לוחמים בשנת 2023. לוחמי הפלחו"ד יאומנו להתמודדות עם הפרות סדר בתרחישי חירום. כוח זה יחזיק בביתו ציוד ויהיה זמין 'לקפוץ' באופן מיידי. כמו כן, יחוזק המשמר הלאומי את המשטרה בעוד כ-3,500 מתנדבים לתחנות הקיימות.
חלק מהתהליך זה, מגיע בעקבות מבצע "שומר החומות" והצורך בחיזוק פלוגות המילואים של מג"ב. בסוף התהליך, יוקם כוח שיתבצע בשלושה שלבים תוך כשנתיים ויהיה כוח מיומן ומאומן, שיוכל לפעול במספר זירות בו זמנית ולהתמודד עם הפרות סדר ותרחישי חירום.