דיווח: שני פעילי חיזבאללה נהרגו בתקיפה שיוחסה לישראל בדמשק

כלי תקשורת בסוריה דיווחו כי התקיפה של חיל האוויר הישראלי כוונה לעבר עמדות של המיליציות האיראניות בשדה התעופה הבינלאומי בדמשק ובחווה הממוקמת בפרווריה הדרומיים של העיר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפה בסוריה
תקיפה בסוריה | צילום: SANA/Handout via REUTERS
3
גלריה

כלי תקשורת בסוריה דיווחו הלילה (שלישי) כי חיל האוויר הישראלי תקף באזור הבירה דמשק וכי מערכות ההגנה האווירית של הצבא הסורי הופעלו נגד "התוקפנות הישראלית". על פי הדיווח, ישראל תקפה באזור א-סיידה זיינב, דרומית לבירה. בערוץ אל-חדת' הסעודי דווח כי התקיפה כוונה נגד סוללה הגנה אווירית שהוצבה לאחרונה בסביבת נמל התעופה הבינלאומי של דמשק.

כמו כן, על פי המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה הפועל מלונדון,  שני פעילי חיזבאללה נהרגו בתקיפה ליד נמל התעופה הבינלאומי של הבירה הסורית. בתקיפה נוספת בחווה הממוקמת בפרווריה הדרומיים של העיר נהרס כליל מחסן של חיזבאללה שהכיל נשק וחומרים לוגיסטיים. על פי הדיווחים, כארבעה טילים שוגרו לעבר העמדות של המיליציות האיראניות.

תקיפה בסוריה
תקיפה בסוריה | צילום: SANA/Handout via REUTERS

לפי מרכז המעקב, זוהי התקיפה הישראלית ה-32 של ישראל בסוריה השנה. עוד נמסר כי ישראל תקפה במהלך השנה האחרונה כ-89 מטרות, אשר ברובן היו מבנים, מחסני נשק ותחמושת והביאו למותם של 83 חיילים.

התקיפה גם מתבצעת כמה ימים לאחר שהרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי, נאם בכנס "עולם במשבר: היבטים גלובליים ואזוריים" באוניברסיטת רייכמן, והתייחס למצב הביטחוני ולאיומים השונים על מדינת ישראל. במסגרת דבריו אישר כוכבי בקולו כי ישראל תקפה שיירה סורית בגבול עיראק-סוריה לפני מספר שבועות

אביב כוכבי
אביב כוכבי | צילום: פלאש 90

לדבריו, "יכולנו לא לדעת לפני מספר שבועות על השיירה הסורית שעוברת מעיראק לסוריה, יכולנו לא לדעת מה יש בה, ויכולנו לא לדעת שמתוך 25 משאיות זו המשאית - משאית מספר 8 היא המשאית עם האמל"ח", סיפר כוכבי. "לשם צריך לשלוח את הטייסים, שצריכים לדעת להתחמק מטילי קרקע-אוויר. יש מצבעים שבהם יורים עליהם 40 ובשיא גם 70 טילי קרקע-אוויר בזמן גיחה. הם צריכים לתקוף, לפגוע ולחזור. בחלק מהתקיפות הם גם צריכים לא להרוג את מי שלא צריך להרוג. אלה יכולות מאוד מתקדמות".

"בזירה צפונית אלמלא הפעילות הצבאית שנמשכת שנים רבות, החזון האיראני שהיה אמור לכלול מאות טילי קרקע אוויר, עשרות אלפי אנשי מילציה וארגון חיזבאללה חדשה בדרום רמת הגולן, שובש לחלוטין", הוסיף כוכבי.

תגיות:
איראן
/
ישראל
/
סוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף