"ההתקדמות המדהימה של חיזבאללה": מפקד צבא איראן במסר לישראל

הגנרל מוחמד בגארי הצהיר כי "אנו מודים לאלוהים על ההתקדמות של חיזבאללה בתחומי ההגנה השונים". לדבריו, "הארגון הביא לידי ביטוי את ההרתעה, וגרם לכך שהאויבים יהיו עדים לכוחה של המולדת האסלאמית"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיזבאללה באיום נוסף על אסדת כריש. צילום: רשתות ערביות | צילום:
משמרות המהפכה באיראן
משמרות המהפכה באיראן | צילום: רויטרס

מקורות המעורים בפרטים סיפרו לעיתון האמריקאי כי קאאני קיים בשבועות האחרונים שורה של פגישות חשאיות עם "מנהיגים מיליטנטיים" ברחבי האזור, כולל כאלה שנלחמו בעבר בסוריה ועיראק. בראשית ימי הרמדאן, קיים קאאני פגישות בסוריה עם ראשי ארגוני טרור פלסטינים כדי לדון בתקיפה מתואמת אפשרית על ישראל. מפקד כוח קודס טען כי איראן השיגה מידע על תוכניותיה של ישראל נגד אנשי חמאס והג'יהאד האיסלאמי בסוריה ובלבנון.

עוד דווח כי קאאני דחק בהם לפעול במהירות ואמר כי איראן תספק את הכלים הדרושים לביצוע ההתקפות כדי להרתיע את ישראל מלבצע תקיפות משלה. ב-3 באפריל, יועצי משמרות המהפכה נחתו בביירות כדי לתכנן מתקפה על ישראל. קאאני אמר שחשוב לתקוף מטרות ישראליות בתגובה לתקיפות שיוחסו לישראל בסוריה. גורמים אמריקאים היו בכוננות גם בימים שלאחר פגישותיו של קאאני, לאחר שהשיגו מידע מודיעיני לפיו איראן מוכנה לבצע תקיפת של מזל"ט על ספינה מסחרית במזרח התיכון.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף