הותר לפרסום: קרוביו של המחבל נעצרו בחשד למעורבות בפיגוע בת"א

בחקירת החשודים, קרובי משפחתו של המחבל, ייבדק האם הם סייעו לו בהגעה וברכישת הנשק שבאמצעותו בוצע הפיגוע. כמו כן, יבדק האם הוא התכוון לבצע את הפיגוע במהלך ההפגנות

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
תיעוד נטרול המחבל מהפיגוע בנחלת בנימין בתל אביב | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

כעת ייבדק האם החשודים סייעו למחבל בהגעה לתל אביב וברכישת הנשק שבאמצעותו בוצע הפיגוע. בשב"כ לא מתכוונים להתייחס לנושא כלל וממשיכים לנהל את החקירה במטרה לבחון האם המחבל קיבל סיוע בכניסה לישראל וההגעה לתל אביב, מי עמד מאחורי אותו פיגוע והאם יש גורמים שסייעו בכניסה לשטחי מדינת ישראל ולאחר מכן להגיע לתל אביב.

כמו כן, יבדק האם יש מי שידע על כוונתו לבצע את הפיגוע והאם המחבל התכוון לבצע את הפיגוע במהלך הפגנות בתל אביב או שמא בנחלת בנימין. נציין כי במהלך הלילה מיפו כוחות של מג"ב וצה"ל בכפר רומאנה את ביתו של המחבל. כמו כן, ובמהלך פעילותם הושלך מטען לעברם והם הגיבו בירי. במהלך הפעילות עצרו הכוחות ארבעה מבוקשים.

זירת הפיגוע בנחלת בנימין תל אביב
זירת הפיגוע בנחלת בנימין תל אביב | צילום: אבשלום ששוני

"השאלה השנייה עוסקת במסלול החדירה שלו לישראל. תקופת הטרור התחילה בדיוק באירועים כאלה של חצייה אל ערים מרכזיות", הוסיף. "הנה רואים שגם אחרי המבצע 'בית וגן' בג'נין, יש להם אינטרס להראות שהם עושים פיגועים ומצליחים".

תגיות:
פיגוע
/
שב"כ
/
פיגוע בתל אביב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף