ח"כ אלמוג כהן: "בג"ץ מנותק מהעם, השיב מחבלים שגורשו"

בצל הפיגוע בדרום הר חברון שבו נרצחה אישה ונפצע אדם נוסף, קרא חבר הכנסת מעוצמה יהודית לגירוש משפחות מחבלים. על המצב בארץ אמר: "עם כל הכבוד לבית הדין הבינ"ל, בסוף אנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמינו"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
פיגוע בדרום הר חברון, קרדיט: באדיבות TPS | צילום: TPS

כהן קרא להעביר חוק לגירוש משפחות מחבלים, בנוסף להריסת בתיהם והוצאתם להורג, ותקף את בג"ץ. "בשנת 1992, כאשר יצחק רבין גירש מחבלים מעזה ללבנון – מי שהחזיר אותם זה בג"ץ", אמר.

"בג"ץ מנותק מהעם, הם לא חיים את הצרות של העם, הם חיים באיזה אולימפוס. חושבים את עצמם כבני האלים".

על החוק הבינלאומי שאוסר על גירוש משפחות אמר כהן: "עם כל הכבוד לבתי הדין הלאומיים אנחנו חיים פה ואנשינו נרצחים. בסוף אנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו, כי בטרור יחידים אין מודיעין".

מוקדם יותר היום, כאמור, אישה בת 40 נרצחה וגבר נוסף בן 39 שנפצע קשה מירי שבוצע לעבר רכב בו שהו בכביש 60 סמוך לצומת הכבשים, בין הכפר יטא לחברון. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו להם במקום טיפול רפואי בשיתוף כוח רפואה של צה"ל אולם נאלצו לקבוע את מותה של האישה, והפצוע פונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע. באורח נס, ברכב שהתה ילדה בת שש שלא נפגעה.

מתחקור האירוע עולה כי האישה עלתה עם בתה לרכב כטרמפיסטיות, ומיד לאחר שהרכב החל בנסיעה בוצע לעברו ירי. באורח נס, הילדה  יצאה ללא פגע מהאירוע.

תגיות:
אלמוג כהן
/
בג"צ
/
דרום הר חברון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף