בתוך כך, בפעילות של בלשי היחידה המרכזית במחוז ירושלים, נעצרו הלילה במחנה הפליטים שני חשודים בני 13 ו-15, בחשד למעורבות בהפרות סדר והתפרעויות אלימות שהתרחשו באזור בתקופה האחרונה.
החשודים נלקחו לחקירה בימ״ר ירושלים והיום הם יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט. בהמשך צפויים מעצרים נוספים.
הפרות הסדר המתרחשות באזור זה מאז תחילת המלחמה על ידי קומץ מפרי סדר אלימים, משבשות את שגרת החיים באותן שכונות, משבשות את שגרת יומו של הציבור וכפי שניתן לראות ולא בפעם הראשונה לאחרונה - פוגעות בראש ובראשונה בתושבי שועפאט וברכושם.
במשטרה מדגישים כי "כל מי שיסכן את כוחות הביטחון או האזרחים מסכן את חייו. מחוז ירושלים במשטרה ממשיך לפעול לקיום מרקם חיים תקין ככל שניתן ברחבי העיר וגם במזרח ירושלים, לצד פעילות מבצעית מוגברת לשמירת הביטחון והסדר. כל ניסיון לפגוע בשוטרים או באזרחים, יטופל בנחישות ובכל הכלים שברשותנו. נמשיך לפעול לשמירה על שלום הציבור וביטחונו".