חסיד ברסלב שניסה לחדור לקבר יוסף: "צה"ל לא צריך לחלץ אותנו, הוא רק מפריע"

נפתלי שובו בנים, חסיד ברסלב שניסה להיכנס לקבר יוסף, שוחח עם ינון מגל ובן כספית על הירי לעברם עם היציאה משכם, והתרעם: "זה בגלל שצה"ל הביא נשק לרשות הפלסטינית"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
כניסת מתפללים לקבר יוסף
כניסת מתפללים לקבר יוסף | צילום: מועצה אזורית שומרון

"אני כ־11 שנים חודר, בלי ליווי משטרתי או צבאי, לקבר יוסף הצדיק פעמיים בשבוע, ככל האפשר, אנחנו חודרים לעיר שכם בצפון השומרון", סיפר נפתלי, "אז אתמול ארגנו עשרה מיניבוסים, ועוד עשרות כלי רכב להגיע. בהסכם אוסלו נרשם שקבר יוסף הצדיק הוא לישראלים בלבד ולא בשליטת הרשות הפלסטינית".

הוא הוסיף להסביר על המצב באזור הקבר: "צה"ל ברוך השם לא צריך לחלץ אותנו, אנחנו מסתדרים טוב מאוד בלעדיו. הוא רק יכול להזיק. אנחנו נוסעים למקום שעם ישראל הוא חלק מההיסטוריה שלו, המקום הכי קדוש, קבר יוסף הצדיק. כל זה קרה כי צבא ההגנה לישראל הביא את הנשק לרשות הפלסטינית. אחד הדברים הם לא להפקיר יישוב בארץ ישראל."

הוא המשיך לבקר את התנהלות כוחות הביטחון: "אני מכיר את שכם כמו כף היד, פעם ראשונה עכשיו שנפגעתי, אתמול נסעתי עם רכב ואילו לא הצבא היה מעדכן את השוטרים הפלסטינים והם היו מעדכנים את כוחות ה'נוח'בה' שלהם בתוך שכם, שמחר יכולים לצאת גם ליצהר, ולירושלים ולכל מקום... אתה לא צריך להיכנס לשכם, אתה יכול לראות את הנשק שלהם ואת הכדורים חודרים לרכבים ולבתים של יהודים".

תגיות:
יהודה ושומרון
/
קבר יוסף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף