בעקבות הדיווחים האחרונים על רידוד הכוחות בעוטף עזה, תושבים באיזור מוצפים בתחושת חוסר ביטחון ופחד: "שבועיים מרגע החזרה לעיר ולמסגרות החינוך - מחליטים בצורה שרירותית להפחית את כוחות הביטחון", זעמה תושבת שדרות. "מקווה שבטחון ילדי שדרות והעוטף נמצא בראש סדר העדיפויות של ממשלת ישראל, ולא רק למראית עין", אמרה תושבת אחרת.
לאחר הפרסום של אלמוג בוקר ברשת 13 בנוגע לדיווחים על ירידה דרמטית בכמות החיילים והכוחות המאבטחים את היישובים צמודי הגדר, התגברה הביקורת, והתושבים סיפרו ל"מעריב": "בימים כאלה, להשאיר את כוחות הביטחון ביישובים זה המעט שאפשר לעשות אחרי הטראומה שעברנו".
על פי הדיווח, מיום רביעי הבא כח ההגנה ביישובים צמודי הגדר בעוטף עזה ידולל דרמטית. כעת, בכל אחד מהיישובים צמודי הגדר בעוטף יש 28 חברי כיתת כוננות במילואים ובנוסף מחלקה של לוחמים בסדיר או במילואים שמאבטחת את היישובים. אך מיום רביעי הבא יישארו 12 חברי כיתת כוננות בלבד - ללא כוחות צהל. יישובים שאין בהם 12 חברי כיתת כוננות, יתוגברו עם חיילי מילואים מכח אבשלום, שהוא גדוד מילואים חדש שהוקם.
היא הוסיפה, "אני חייבת לציין, שבאף הימור או תרחיש לא חשבנו שכבר אחרי פחות משבועיים יתחילו להוריד את הכוננות בעיר. זו בדיחה עצובה מאוד על חשבון תושבי שדרות. אני מאוד מקווה שבטחון ילדי שדרות והעוטף נמצא בראש סדר העדיפויות של ממשלת ישראל, ולא רק למראית עין".