אביו של החטוף בעזה: "אני לא רוצה שנתניהו יתפטר"

"המתנה שקיבלנו עכשיו, ההצעה שקיבלנו ממצרים, היא ההצעה הכי טובה שמדינת ישראל תוכל לקבל אי פעם על הנושא של החטופים", אמר גלעד, אביו של החטוף טל קורנגולד בריאיון לתכנית "שבע-תשע" עם אודי סגל וגיא פלג

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
פעילים וחלק ממשפחות החטופים חוסמות את שער שאול בקריה
פעילים וחלק ממשפחות החטופים חוסמות את שער שאול בקריה | צילום: אבשלום ששוני

התגובות והדרישות בין ישראל וחמאס בתיווכה של מצרים בהקשר של עסקת החטופים לא מפסיקות להגיע, ביניהן הדיווח האחרון על תגובת חמאס לעסקה שצפויה להגיע מחר בערב. גלעד קורנגולד , אביו של החטוף טל קורנגולד, התראיין הבוקר (שלישי) לתכנית 'שבע-תשע' של אודי סגל וגיא פלג ואמר: "הפסדנו במלחמה. מי שלא מבין את זה, שיתעורר. 30 שנה ישראל יודעת בדיוק על רפיח ולא עשתה כלום. אין עוד הרבה מאוד חטופים חיים. בגלל זה אמרו 33 ולא 40. אז תוציאו חללים. יש חללים שעוד מעט לא יידעו איפה הם".

בהמשך התייחס לסוגיית רפיח: "המתנה שקיבלנו עכשיו, ההצעה שקיבלנו ממצרים, היא ההצעה הכי טובה שמדינת ישראל תוכל לקבל אי פעם על הנושא של החטופים. נגמר הסיפור הזה של הממשלה שרק עם כוח ורק עם צבא נשחרר את החטופים, זה כבר לא יכול לקרות. יש לנו היום חטופים שנרצחו שלא יודעים איפה הם קבורים, שכבר אמרו למשפחות, לא ספציפית, אבל אמרו שחלק מהמשפחות של הנרצחים לא יוכלו לקבל את יקיריהן לקבורה".

על נתניהו אמר קורנגולד כי אינו רוצה שהוא יתחלף. "נתנו לבריטים להיכנס לבתי הסוהר לבדוק את מחבלי הנוח'בה אם יש להם מספיק מים, שעות שינה ואוכל, כשאנחנו מדברים על החטופים שלנו, שאני לא יודע שום דבר 207 ימים ואין שום דיבור על להכריח את הצלב האדום לעשות את זה בתמורה לפחות. זה משא ומתן? בוודאי שאני לא סומך עליו".

"כבר חודש וחצי אף אחד מהם לא מדבר, אף שר לא מדבר, ראש הממשלה לא התקשר לשום חוזרת שנאנסה ונמצאת כאן ובקושי חיה. לאף חוזר, הוא לא מתקשר, מה זה צריך להיות? אבל אני לא רוצה שהוא יתפטר, שיישאר להוציא אותם".

תגיות:
חמאס
/
מצרים
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף