"להתהפך" על החיזבאללה: ארגון הטרור לא ציפה לאסטרטגיה החדשה של ישראל

מקורות מהימנים מדווחים כי ראש המוסד, דדי ברנע, העביר מסר לראש ה-CIA, ביל ברנס. לפי ברנע, כל הסכם הפסקת אש עתידי עם חיזבאללה בלבנון חייב לכלול גם עסקה לשחרור החטופים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיזבאללה
חיזבאללה | צילום: רויטרס

על פי דיווח נוסף בנושא בחדשות 12, במערכת הביטחון החליטו לשנות את האסטרטגיה, ו"להתהפך" על ארגון הטרור חיזבאללה. התכנון הוא להתנות את הפסקת האש בלבנון בהשלמת עסקת החטופים בעזה. מטרת ההצעה היא להפעיל לחץ נוסף על מנהיג חמאס, יחיא סינוואר, באמצעות חיזבאללה, איראן וגורמים אזוריים נוספים. רעיון זה מדגים את המורכבות של המצב ואת הניסיונות לקשור בין הזירות השונות לטובת השגת מטרות ישראל.

יואב גלנט. קרדיט: אלעד מלכה | צילום: אלעד מלכה

מאחורי הקלעים, מתנהלים דיונים אינטנסיביים בין ישראל לארצות הברית. הדיונים מתמקדים באסטרטגיית היציאה מהמלחמה בלבנון לאחר סיום המבצע הקרקעי. במסגרת זו, נבחנות דרכים לנצל את הלחץ על חיזבאללה כדי לקדם עסקת שחרור חטופים בעזה.

תגיות:
CIA
/
ביל ברנס
/
מלחמת חרבות ברזל
/
דדי ברנע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף