ביום שלישי שעבר ישראל תקפה בדאחייה את אחד הבניינים, וגרמה לו לקרוס תוך רגעים ספורים כאילו היה עשוי מנייר, מחזה שתועד בטלפונים הניידים של לבנונים רבים. חמש שניות הספיקו כדי שהבניין יקרוס לחלוטין, בניגוד לבניינים הסמוכים שנשארו על כנם, בתוך ענן סמיך של אבק ועשן אפור.
הכירו את פצצת ״ספייס 2000״
"ספייס 2000" היא הפצצה בה ישראל נוהגת להשתמש במתקפות הממוקדות ביותר כנגד חמאס וחיזבאללה, כך על פי מומחים. הפצצה, אשר מיוצרת על ידי חברת ״רפאל״ לתעשיות צבאיות, נכנסה לשימוש בשנת 2003.
הפצצות מגיעות במשקלים שונים, בהם 125 ק"ג (ספייס 250), 450 ק"ג (ספייס 1000) או 900 ק"ג (ספייס 2000), מה שמאפשר לפצצה ליפול במרחק של פחות משלושה מטרים מהמטרה שלה, על פי רפאל.
בנוסף, הטייס יכול לשגר את הפצצה ממרחק בטוח, שיכול להגיע, בהתאם לדגם, עד 125 ק"מ, וזאת הודות לכנפיים קטנות המחוברות אליה שיכולות להפוך אותה לפצצה מרחפת. הפצצה מונחית באמצעות לוויינים ומצוידת במערכת ניווט עצמאית.
יצוין כי ציוד ההנחיה ספייס יוצא להודו, קולומביה וקוריאה הדרומית, על פי דו"ח "המאזן הצבאי" של המכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים. כמו כן, הייצור שלה החל בשנת 2019 בארצות הברית, על מנת לענות על הצרכים האמריקאים, לאחר הסכם בין חברת לוקהיד מרטין האמריקאית הענקית וחברת רפאל.
בסתיו 2023, שבועות לאחר תחילת המלחמה, הממשל האמריקאי אישר לספק לישראל ציוד הנחיה ספייס המיוצר בארצות הברית בשווי של 320 מיליון דולר.