משחקים באש: כטב"מ חיזבאללה כמעט הצית את כל המזרח התיכון

המלחמה בצפון נמשכת: צה"ל מתמרן לעבר הקו השני בלבנון בעוד חיזבאללה משגר רקטות וכטב"מים. פרשן "מעריב" אבי אשכנזי מעריך: "שני הצדדים משחקים באש, אך מבינים שהגיע זמן הסיכומים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הכפר אל-חיאם, לבנון
הכפר אל-חיאם, לבנון | צילום: REUTERS/Karamallah Daher

בפתח הראיון אמר: "אני חושב ששני הצדדים מראים סימני לחימה כאילו אין הסכם. צה"ל ממשיך לתמרן לכיוון הקו השני של הכפרים ושל מעוזי חיזבאללה -  אוגדה 36 נשלחה למשימה הזאת, כדי להפעיל בין היתר לחץ על הצד השני כדי להביא להסכם טוב לישראל".

"חיזבאללה ממשיך את הלחימה", סיפר. "שלשום הוא ירה 180 רקטות, כאשר 100 מהן הוא ירה בדקה למפרץ חיפה ולקריות. אתמול הוא פגע בנהריה וגרם למותם של שניים, וגם הכטב"ם שנפל ליד גן ילדים בנשר. שני הצדדים מנהלים שגרת לחימה כאילו שאין הסכם באופק".

"אם חלילה וחס כטב"ם היה פוגע בגן הילדים, ופוגע במספר רב של ילדים, מהלחץ הציבורי ההסכם היה מתרחק. אני חושב ששני הצדדים כרגע משחקים באש, כי ברור לכולם שהמערכה הושלמה מבחינת מטרות המלחמה של ישראל. שני הצדדים יודעים בדיוק על מה ישראל תהיה מוכנה להתפשר, ועל מה לא. הגיע הזמן להתכנס, מבחינת שני הצדדים, לסיכומים של המערכה הזאת", הוסיף.

תקיפות בדאחייה בביירות | צילום: רשתות ערביות

בסיום הראיון אמר: "העובדות מבחינת צה"ל – מתחילת החודש ירו מלבנון 91 כטב"מים לעבר שטח ישראל. למעלה מ-90% מהכטב"מים יורטו על ידי חיל האוויר. לצערנו הרב יש אחוז מסוים שהוא לא גדול, אבל ככל שמספר השיגורים גדול נראה שיש חוסר שליטה וחוסר יכולת של חיל האוויר. תמיד זה יתבסס על אחוזים בודדים של כישלונות, בכל מערכת שלא תוכל ליירט".

סייע בהכנת הכתבה: אחיעד לוק, 103fm

תגיות:
לבנון
/
מלחמת חרבות ברזל
/
כטב"ם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף