"ישראל ניצחה, לבנון עמדה על שלה": הסכם הפסקת האש מנקודת מבטם של הלבנונים | צפו

בערוץ אל־חדת שיתפו היום בדעות שונות לגבי הסכם הפסקת האש מנקודת מבטם של הלבנונים לקראת ההכרזה המתקרבת. כמו כן, התייחסו למעורבות הגדולה של נשיא ארצות הברית המיועד, במגעים להסכם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ערוץ אל־חדת על ההסכם על לבנון | צילום: מעריב אונליין

"העם הלבנוני אובססיבי לרווחים וההפסדים של לבנון בכל הסדר, כל הסכם, מפני שלבנון שילמה הפעם את החשבון הגדול ביותר מאז מלחמת האזרחים, שהובילה למבצע ליטני והפלישה הישראלית.  במלחמת 2006 לבנון נהרסה כליל בפעם הראשונה. זו הייתה מלחמת מודיעין – מלחמה טכנית, מידעית, הרסנית, ולבנון נמצאת בתנאים כלכליים, חברתיים ופיננסיים קשים, אז עלינו להתרחק מלקרוא לרווח וההפסד 'ניצחון'. ישראל ניצחה, לבנון רשמה עמדה", אמר המנחה בפתיחת דבריו.

עמוס הוכשטיין עם נביה ברי, יו''ר הפרלמנט הלבנוני, במהלך ביקורו בלבנון
עמוס הוכשטיין עם נביה ברי, יו''ר הפרלמנט הלבנוני, במהלך ביקורו בלבנון | צילום: רויטרס

"הדבר החשוב הוא שהעדיפות של הנשיא במלחמה היא ההשלכות של המלחמה הזו, המחלוקות הפוליטיות, ההבדלים, השחזור, שיקום, החזרת העקורים, הזכאות הנשיאותית, וכדומה. אנו עומדים בפני ימים גורליים. האמריקאי מחזיק במקל. הגענו למצב הזה אחרי דימום גדול במבנה הכלכלי, החברתי, החברתי, כשסגן יו"ר בית הנבחרים הוא סגן יו"ר בית הנבחרים להפוגה, כי הוא מקורב לשליח האמריקאי הוכשטיין, ויש לו מידע ונתונים לגבי מה שאנחנו הולכים לקראתו".

תגיות:
לבנון
/
הסכם הפסקת האש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף