על רקע ההתפתחויות הדרמטיות בסוריה, במסגרתם כוחות המורדים השתלטו על חלקים נרחבים של חלב - העיר השנייה בגודלה במדינה, סא"ל במיל' דניאל ראקוב, עמית מחקר בכיר במכון הירושלמי לאסטרטגיה וביטחון (JISS) התייחס לאירועים בציוץ נרחב שפרסם, בו סיקר את הזווית של רוסיה, איראן וישראל.

כך הוא כתב: "מבחינת ישראל, לכאורה מדובר בחדשות טובות. נפילת צפון סוריה בידי המורדים פוגעת בתשתיות של האיראנים וחיזבאללה שם, ותקשה עליהם לפעול לשיקום חיזבאללה. אסד מתגונן יהיה אסד לחיץ יותר, וכשהוא נלחם על שרידות משטרו, לכאורה עזרה לאיראן וחיזבאללה בלבנון הם אינטרס משני. חופש הפעולה הישראלי בסוריה - סביר להניח שיתרחב".

ראקוב הוסיף: "בה בעת, יתכן שמצב הפנים המעורער בסוריה יגרום לאסד ולרוסים לפתוח שערים חזק יותר לכניסת כוחות הצבא האיראנים. יהיו בישראל מי שיתלהבו משריפת הדגל הפלסטיני ע"י לוחמי HTS, אבל תרחיש קריסת משטר אסד עלול לייצר מרחב ללא כתובות, שלצד חולשתו יכול להוות קרקע פורייה לצמיחת איומים צבאיים משמעותיים עבור ישראל. בסוף HTS - שורשיו באלקאעדה".

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

"הנפילה של העיר הגדולה בסוריה, חלב, הלילה לידי מיליציית HTS מביכה מאד את מוסקבה, וצפויה להשפיע על הרלבנטיות שלה ביחס להסדרה בלבנון", כתב החוקר. הוא הסביר כי ברוסיה כועסים מאוד על התנהלות של טורקיה: "הפרשנים הרוסיים טוענים, שלא יתכן שטורקיה אינה עומדת מאחורי המהלך. ההסדרים הביטחוניים בצפון סוריה ובאדליב (שממנה יצא צבא המורדים) נשענו על הסכמות בין רוסיה וטורקיה, ובין פוטין לארדואן. בשנה וחצי האחרונות ניכרת התרחקות של תורכיה מרוסיה. גם קודם מערכת היחסים ידעה עליות ומורדות, אך מאז 2020 ניכר היה שפוטין וארדואן מצליחים לנהל ויכוחים ולגבש פשרות שלא בפומבי. הנסיבות בשטח - מאתגרות מאד את היחסים בין מוסקבה לאנקרה".