"כבר הרבה זמן אנחנו מתריעים על המצב ביהודה ושומרון", אומר יחזקאלי. לדבריו, הפיגוע ליד הכפר פונדוק מדגים את חופש הפעולה המסוכן של המחבלים באזור: "מתאפשר למחבל להגיע לשם עם נשק, לצפות על התנועה, לדייק ולפגוע - והתוצאות קשות מאוד".
יחזקאלי מצביע על כשלים מערכתיים: "ביהודה ושומרון לא הפנימו את לקחי 7 באוקטובר. נוסעים, מכניסים סחורות, איראן מזרימה כסף, נשק זורם מגבול ירדן, והשטחים מלאים בנשק". הוא מדגיש: "טרור הוא תוצאה של איפשור - אנחנו נותנים למי שרוצה לפגע את כל האופציות: נשק, תחבורה וחופש תנועה".
"זו תהיה מערכה ארוכה", מזהיר יחזקאלי. "הראיה היא עזה, שם גם אחרי שנה וארבעה חודשים עדיין נמשכים הירי, המטענים ופגיעה בחיילים. והנה כבר ראינו RPG שהגיע מהרשות הפלסטינית לידי החמושים בג'נין".
הפרשן, המתגורר בשומרון, טוען כי נדרשת פעולה נחרצת: "אנחנו במלחמה. יהודה ושומרון אמנם שונה מעזה, אבל דין ג'נין כדין חאן יונס". ביקורת חריפה מפנה יחזקאלי גם כלפי הרשות הפלסטינית: "היא לא מסייעת במלחמה בטרור, היא מסייעת לטרור. עד מתי נדמם עד שנבין שאבו מאזן הוא מחבל בחליפה?"