בתוך השנה הקשה של המלחמה, לצד ההתמודדות מזיכרונות אירועי אוקטובר 2024 והמשימות הבלתי נגמרות בהתמודדות מול הטרור והפשיעה, רשם משמר הגבול (מג"ב) הישג לא מבוטל עם הלוחם ה-1,000 שחתם לשירות קבע בחייל וזאת במסגרת ריכוז המאמץ לגיוס כחלק מהליך התעצמות החייל. 

צריך לזכור כי הגיוס המסיבי מתבצע לצד העובדה כי הלוחמים הפוטנציאלים של מג"ב נמצאים בשירות סדיר בצה"ל ועדיין לא שוחררו ומגויסים באופן ישיר למילואים, והאחרים שהחלו בהליך הגיוס נפצעו או נפלו בקרב, מה שמוריד משמעותית את המוטיבציה. 

אז בתוך כל העובדות הללו אפיק אטיאס, שהתגייס במרץ 2022, נפצע במהלך קורס ימ"ס, שירת באבטחת מחנה הימ״מ ולאחר מכן במג״ב דרום, עשה קורס מ״כים, יס״מ״ג׳ וב-7 באוקטובר 2023 הוא קפץ מביתו יחד עם לוחם נוסף ותוך כדי הלחימה התעדכן שבת דודה שלו עמית בוסקילה נחטפה לעזה. זאת, לא לפני ששילב את הלחימה באירוע ביד מרדכי ובהמשך חילץ יחד עם חברו אזרחים מצומת אורים ומהמסיבה ברעים.  

אטיאס שיצא לגיבוש לוט״ר הרגיש את הצורך לחתום קבע ואומר: "אחרי השנה האחרונה ומה שראינו ב-7 באוקטובר תחושת השליחות והרצון לתרום גוברים, ב-7 באוקטובר הבנו יותר מתמיד כמה אנחנו חשובים ומשמעותיים פה. אני זה לא מקרה בודד, חברים רבים שלי שהשתחררו במחזור האחרון החליטו להמשיך את הדרך ולחתום קבע במג״ב. מפקד מג״ב השביע אותי אמונים לשירות במשטרת ישראל וכבר יום למחרת אני מתמודד במיון לאחת מהיחידות המובחרות שיש במג״ב במטרה לשמור על המדינה, לשמור על הבית".

חשוב לזכור כי בשנה האחרונה הוקמו בחיל שתי חטיבות טקטיות (חטיבה צפונית וחטיבה דרומית) ובהמשך השנה עתידה לקום חטיבה נוספת במרכז הארץ.

מטרתן של החטיבות שהוקמו הינה להוות מכפיל כוח במאבק בפשיעה החמורה ובלוחמה בטרור.

לצד אתגרים אלו, זמן מלחמה מהווה גם זמן של תחושת מחויבות ורצון עז לתרום ומביא מועמדים רבים אשר לצד תחושות המלחמה מחליטים להתחיל הליך בגיוס לתפקידי לוחמה בחיל.

כאמור מתחילת שנת 2024 ועד לסוף שנת 2024 חתמו לקבע 1,000 לוחמים כשמפקד משמר הגבול ניצב בריק יצחק השביע אמונים היום את המגויס ה-1,000 לשירות לוחמה בחיל.

במג"ב מציינים כי המגויסים שגויסו השנה גויסו למנעד תפקידי לוחמה בחיל ליחידות המיוחדות של החיל ובהן הימ״מ, יחידות המסתערבים, החטיבות הטקטיות, יחידות היסמ״גים של החיל, פלוגות הבטחון השוטף, יחידות המודיעין ולמערך היישובים של החיל.