הותר לפרסום: רס״ל (מיל׳) אביתר בן יהודה נפל במהלך פעילות מבצעית בשומרון

במהלך פעילות יזומה בכפר טמון בצפון השומרון, כלי רכב צה"לי עלה על מטען גחון רב עוצמה. כוחות רפואה חילצו את הנפגעים, מותו של רס״ל (מיל׳) אביתר בן יהודה נקבע בשטח

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוניפלד ארבלי צילום: ללא
תיעוד מפעילות כוחות צה"ל ברחבי יהודה ושומרון | צילום: דובר צה"ל

כוח צה"ל היה בפעילות יזומה של ביצוע מעצרים וסריקות בכפר טמון בצפון השומרון, זאת כחלק ממדיניות החיכוך של צה"ל מול ארגוני המחבלים חמאס וג׳אהד איסלאמי הפועלים בצפון השומרון ומנסים לבסס בחסות איראן תשתית טרור כחלופה לתשתית שנפגעה בעזה.

כוחות צה''ל באיו''ש
כוחות צה''ל באיו''ש | צילום: דובר צה''ל

מתחקיר ראשוני עולה כי גי׳פ "דויד" ממוגן אשר היה בו החפ"ק הגדוד ובין היתר ישב בו מפקד גדוד במילואים קצין בדרגת סא"ל נסע בשיירה. במהלך הכניסה לכפר טמון תוך הפעילות היזומה עולה כלי הרכב על מטען גחון רב עוצמה.

כוחות רפואה חילצו את הנפגעים. מותו של אחד הלוחמים נקבע בשטח. מסוק של חיל האוויר פינה לבית החולים רמב"ם בחיפה את המג"ד שנפצע באורח קשה.

בצה"ל קיים נוהל של פתיחת ציר על ידי גילוי הכביש בעזרת כף של דחפור כבר. בחטיבת מנשה יבדקו אם הג'יפ נסע על נתיב שעבר פתיחת ציר.

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו: "בצער רב ובלב שבור אני נאלץ להודיע על נפילתו של רס"ל (מיל') אביתר בן יהודה בן 31 מהיישוב ניצן, לוחם בגדוד 8211 של חטיבת אפרים, אשר נפל במהלך פעילות מבצעית במרחב חטיבת מנשה. אביתר הותיר אחריו את רעייתו רבקה, בן ובת, שני הורים ו-9 אחים. הלוויה תתקיים היום בשעה 15:30 ביישוב ניצן. יהי זכרו ברוך".

תגיות:
צה"ל
/
מטען
/
שומרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף