אחרי שעות הציפייה והמתח, עכשיו זה רשמי: קארינה ארייב, דניאלה גלבוע, נעמה לוי ולירי אלבג הן החטופות שישוחררו מחר (שבת). משרד הבריאות עדכן כי ארבע התצפיתניות שישוחררו בבוקר שבת יגיעו לאשפוז בבית החולים בילינסון. מחלקת השבים תמוקם בבניין בית החולים לילדים שניידר הסמוך לבית החולים, שם נבנו 21 חדרים לחטופים ובני משפחותיהם.
קארינה ארייב
בת 19 מירושלים, היא אחת מחמש התצפיתניות שנחטפו בחיים מבסיס נחל עוז. בינואר פורסמו לראשונה תמונות שלהן מהשבי, בהן נראות חבולות וכבויות. סשה, אחות של קרינה, מספרת שהחיוך של קרינה קורן, כשמה. ההורים מספרים על ההודעות ששלחה להם באותו בוקר ואיך בצהריים הם זיהו אותה בסרטון, על טנדר.
קרינה היא צעירה ושמחה, מלאת אהבה ובוגרת במיוחד. היא אוהבת לשיר, לרקוד, לכתוב, לבשל, לאפר. אמנית בנשמה שמעריכה את יופיו של העולם. החדר שלה מקושט במדבקות, כי היא נהנית להתחבר לילדה שבתוכה. היא מלאת חמלה ודואגת לכולם. קרוביה מספרים שהיא הדבק המשפחתי, ובין החברים - זו שיוזמת פעילויות, מארגנת המסיבות, מתכננת את המתנות ואת הברכות המיוחדות.
דניאלה גלבוע
בת 20 מפתח תקווה, תצפיתנית בנחל עוז. הייתה בקשר עם אמא שלה וסביב השעה שבע וחצי בבוקר כתבה לה: "מתקיפים אותנו, תתפללו עליי", והקשר נותק. אחרי שעות ארוכות של חוסר וודאות, המשפחה זיהתה את דניאלה באחד הסרטונים, לפי החולצה שלבשה. עד החטיפה, קראו לה דניאל. את האות ה' החליטה המשפחה להוסיף בעצת רב.
דניאלה היא הבת של אורלי ורן ואחותה של נועם. היא גם בת הזוג של רועי מאז גיל 12. מספרים עליה שהיא צעירה ומלאת חיים, אור ואהבה. היא למדה במגמת מוזיקה, שרה, יוצרת ומלחינה שירים - שאת חלקם הפיקה עם רועי.
נעמה לוי
בת 20 מרעננה, נחטפה בפיג'מה שלה ממוצב נחל עוז. היא רק סיימה קורס תצפיתניות והחלה את שירותה הצבאי. כל העולם ראה אותה נחטפת ונגררת, מכוסה בדם. בסרטון החטיפה הוויראלי, נראית נעמה מובלת בברוטאליות מג'יפ של מחבלי החמאס, לצד ההמון בעזה. משפחתה מספרת שהיא נשמה עדינה ואוהבת, מדברת בשקט ובנחישות. "היא האדם הכי אדיב שאני מכירה", אומרת אחותה. נעמה מאמינה בטבע הטוב של בני האדם ומנסה להפוך את המקום לטוב יותר בכל דבר שהיא עושה.
לירי אלבג
בת 19. אחותם של רוני, שי וגיא, ובתם של אלי ושירה. היא נחטפה בשבעה באוקטובר ממיטתה במוצב נחל עוז, כשהיא לבושה בפיג'מה. היא האישה הכי צעירה שנמצאת בשבי החמאס.
מהרגעים הראשונים המשפחה של לירי הובילה את המאבק להחזרתה והחזרת כל החטופים: "בפציעות הפיזיות אנחנו נטפל, גם בנפש שלה, רק שיביאו אותה שלמה", נוהגת משפחתה לומר.
לירי היא ילדה שאוהבת את החיים, שמחה וקורנת, שחולמת ללמוד עיצוב פנים או אדריכלות ולגור שנה בפריז. היא כובשת את הלב ומדביקה את כולם בשמחה שלה. אלי, אביה, אמר באחד מהראיונות בשנה שחלפה: "לראות את הבת שלך הקטנה ככה, הנפש פצועה - זה משהו שאי אפשר לתאר. התמונה פירקה את המשפחה לחתיכות, זה פתאום בא בבום לעיניים. אתה אומר לעצמך 'וואו מה היא עוברת, היא בסך הכול בת 18'. המבט אומר הכול". הרבה זמן עבר מאז.
הסרטון של לירי הגיע לאחר שבמאי פורסם סרטון המתעד את השתלטות המחבלים על המיגונית במוצב נחל עוז, ובו נראית חטיפתן של לירי והתצפיתניות הנוספות - אגם, דניאלה, קרינה ונעמה. בסרטון, נראית לירי יושבת זמן ארוך עם חברותיה, כשהן חבולות וקשורות, מנסות לדבר אל המחבלים בבהלה מהולה בקור רוח. ביולי, חשפו משפחותיהן גם תיעוד מימיהן הראשונים בשבי. בתמונה נראית לירי יושבת על מזרון, לבושה בחולצה ורודה ומתכסה בשמיכה שחורה. העיניים שלה כבויות.
ההודעה על שמות החטופות באה לאחר שמלשכת רה"מ נמסר כי התקבלה הערב רשימה לשחרור חטופות על-ידי המתווכות. חמאס הודיע כי שחרור החטופות יתבצע מחר בשעות הבוקר.
בכירים ישראלים אמרו שבהתייעצות שכינס ראש הממשלה נתניהו הוחלט להמשיך בתהליך שחרור החטופות והאסירים הפלסטינים, חרף העובדה שהרשימה שחמאס העביר לא תואמת את הסיכומים המוקדמים, כך כפי שדיווח בן כספית. הבכירים הישראלים אמרו כי בישראל שוקלים האם להגיב על ההפרה מצד חמאס במהלך ישראלי כלשהו, אך עדיין לא התקבלה החלטה בעניין.
בפני ישראל עומדות מספר אפשרויות כיצד להגיב למה שמגדירים הערב בירושלים כחשש לחוסר עמידה של חמאס בתנאי ההסכם. ישראל יכולה לבחון מחדש את יישום החזרת תושבי הרצועה לחלקה הצפוני, שמתכוננת על פי ההסכם ליום ראשון, או לשנות את רשימת האסירים הביטחוניים שישוחררו. במקביל, ערוץ אלחד'ת הערבי דיווח כי חדר המבצעים בקהיר פועל בכדי להתגבר על המכשולים בנוגע לעסקה הנוכחית.
על רקע קבלת הרשימה, כמו גם את המידע בנוגע למצבם של כלל החטופים והחטופות בשלב הראשון של העסקה, טעות שנפלה הובילה למשאל טלפוני דחוף בקרב חברי הממשלה.
במסגרת השחרור הקרוב בתמורה לחטופות הישראליות, נכנס לרשימה מחבל שלא היה אמור להיות כלול בה. לא מדובר בדרישה של ארגון הטרור חמאס, אלא ככל הנראה בטעות מנהלית כזו או אחרת שאירעה. עם זאת, ומסיבה לא ברורה, בממשלה צפויים לאשר את הכנסתם של שני מחבלים לרשימת השחרור הקרובה, במקום אחד בלבד שהיה אמור להשתחרר. על המסמך שהועבר לשרים, נכתב תחילה: "דחוף! משאל טלפוני". מהשרה אורית סטרוק נמסר כי היא מתנגדת לכל עיסקת שחרור המחבלים, וודאי מתנגדת להחלפת מחבל משוחרר אחד בשני מחבלים משוחררים.
כאמור, ארגון הטרור חמאס צפוי למסור היום (שישי) מידע בנוגע למצבם של כלל החטופים והחטופות בשלב הראשון של העסקה. עם זאת, ועל רקע אירועי העבר, קיים חשש כבד בישראל כי בארגון הטרור יתעכבו עם מסירת הפרטים, כחלק מהטרור הפסיכולוגי שהוא מפעיל לאורך המלחמה שהחלה בטבח הרצחני שמחבליו ביצעו בעוטף.
על פי ההסכם, ארגון הטרור מחויב למסור כבר היום את הפרטים בנוגע למצבם של כלל החטופים שכלולים בשלב הראשון של העסקה. בישראל הבהירו, כי לא יסכימו להכיל ניסיונות של חמאס לעכב את העברת הרשימות או להעביר באופן חלקי את הרשימות. יהוד שנחטפה יחד עם בן זוגה אריאל קוניו מניר עוז, מוחזקת על ידי ארגון הטרור הג'יהאד האיסאלמי. אחיו של אריאל, דוד, מוחזק גם הוא ברצועה, כאשר אשתו שרון ובנותיהם אמה ויולי שוחררו במסגרת עסקת החטופים הראשונה.
בין היתר, ישראל תקבל בפעם הראשונה באופן רשמי מה עלה בגורלם של בני משפחת ביבס: ההורים- שירי ירדן, הילדים אריאל והתינוק כפיר. כאמור, בישראל כבר נערכו להפעיל לחץ על חמאס במידה והוא ינסה ״לשחק״ עם הרשימות. בין היתר ישראל מחויבת להשלים מעבר של עד 4,200 משאיות סיוע עד יום שבת בצהריים.
אלי ביבס, אבא של ירדן, חמה של שירי וסבא של אריאל וכפיר אמר: "עברנו כבר שנה ושלושה חודשים בהם למדתי להתקיים בתוך חוסר ודאות, פחד, חוסר שליטה, חוסר אונים. השבועות האחרונים מטלטלים וכואבים במיוחד. אני מנסה שלא לטבוע בתוך ים השמועות, הידיעות, חצאי האמיתות והשקרים סביב שיחות המשא ומתן, להתלות בכל ידיעה חיובית. ובתוך כל זה ביום שבת הקרוב כפיר שלנו יציין יומולדת שני בשבי".
ביבס הוסיף: "השנה האחרונה מסמלת עבורנו כעם שנה של שבר, חורבן. הסיוט שהפך להיות מציאות חיינו בשנה האחרונה חייב להסתיים. אנחנו בנקודת זמן היסטורית ומחויבים לבנות מחדש את היסודות עליהן הוקמה המדינה, לקיים הלכה למעשה את הערכים עליהם חונכנו- ערבות הדדית, קדושת החיים ואהבת האדם. מחויבותך לשקם את האמון שנופץ, להיות ראוי לנו ולחיילים שהקריבו חייהם".
ברגעים אלו חוסמות משפחות חטופים את איילון צפון בסמוך למחלף רוקח בדרישה מנתניהו לא להיכנע ללחצים של בן גביר וסמוטריץ שדורשים לחדש את המלחמה, להתנתק מכל שיקול פוליטי, וליישם במלואו את ההסכם להחזרת החטופים וסיום המלחמה שהממשלה אישרה.
במהלך החסימה הביאו המשפחות שולחן לקיים על הכביש קבלת שבת, לצד תמונות של היקרים שלהן - בדרישה להחזיר את כל החטופים אל שולחנות השבת של המשפחות.
מהמשפחות נמסר: ״ממשלת ישראל הצביעה על הסכם כולל שבסופו יחזרו כל החטופים והמלחמה תסתיים. אנחנו דורשים מנתניהו להתחייב שישראל תעמוד בהסכם במלואו ושכולם יחזרו. חזרה למלחמה תגזור גזר דין מוות על מי שיישארו מאחור. אנחנו מחריפים את המאבק ולא ניתן לקיצוניים שמנותקים מהעם ופועלים נגד האינטרס הישראלי לקבור את החטופים במנהרות. מדובר בחיי היקירים שלנו שהגיע הזמן שיהיו לצידנו בשולחן השבת. נתניהו - די להיסחט, די לגרור רגליים! תתניע כבר עכשיו את המו״מ על השלב השני ותדאג שכולם יחזרו בבת אחת. חזרה למלחמה זה גזר דין מוות על כל מי שיישארו מאחור".