יממה לאחר שחיזבאללה חצה את הגבול: בישראל בחרו לשלוח לו מסר

חיל האוויר תקף מטרות של חיזבאללה בבקעא שבלבנון, בהן תשתיות לייצור אמל"ח ומעבר נשק בגבול סוריה-לבנון. התקיפה בוצעה לאחר יירוט כטב"ם שחדר לשטח ישראל. בצה"ל הבהירו: "לא נאפשר למתווי טרור לצאת לפועל"

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפות בלבנון | צילום: רשתות ערביות

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו הלילה (בין חמישי לשישי) מספר מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הבקעא שבלבנון, זאת בהכוונת מודיעין אמ"ן. לפי הודעת צה"ל, התקיפה כוונה נגד מטרות שהיוו איום ישיר על העורף הישראלי ועל כוחות צה"ל בגבול הצפון.

בין המטרות שהותקפו: אתר צבאי ובו תשתיות תת-קרקעיות לפיתוח וייצור אמצעי לחימה, וכן תשתיות מעבר בגבול סוריה-לבנון, דרכן חיזבאללה מנסה להעביר אמל"ח לשימושו.

התקיפה מגיעה לאחר שאתמול חדר כטב"ם איסוף של חיזבאללה לשטח ישראל, ויורט על ידי חיל האוויר. בצה"ל הדגישו כי חדירה זו מהווה הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון, וכי צה"ל מחויב להפסקת האש אך לא יאפשר פעולות טרור מסוג זה.

בהודעת הצבא נמסר כי כוחותיו פרוסים בדרום לבנון וימשיכו לפעול להסרת כל איום על ישראל.

על פי דיווחים ברשתות הערביות, צה"ל פועל בעיירה ג'נטה שבדרום לבנון, והוסיפו כי יש שני הרוגים ועוד עשרה פצועים מתושבי העיירה.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף