בלבנון התייחסו היום (שני) להלוויתו של מנהיג החיזבאללה לשעבר, הטרוריסט חסן נסראללה. באחד האתרים בלבנון, הציג פרשן פוליטי, את החשש של החיזבאללה לערוך את ההלוויה כל עוד צה"ל ממשיך לפעול במדינה. זאת, לאחר שאמש הודיע נעים קאסם, מנהיג הארגון, כי ההלוויה של נסראללה תיערך ב-23 בפברואר. הלוויתו של מחליפו ספי אלדין, שחוסל גם הוא, תיערך גם כן בתאריך זה.
הוא הזכיר כי תאריך ההלוויה נקבע בתחילה ל-16 בפברואר, אך נדחה בשל הארכת הפסקת האש במספר שבועות נוספים. בארגון הטרור הלבנוני מעוניינים כי ההלוויה תיערך בנוכחות קהל רב, דבר שלא מתאפשר כל עוד צה"ל ממשיך לפעול במדינה.
נזכיר כי בסוף בספטמבר 2024, פעילי חיזבאללה איתרו וזיהו את גופתו של מזכ"ל הארגון חסן נסראללה בדאחייה בביירות יחד עם גופתו של בכיר חיזבאללה, עלי כרכי - כך פורסם בניו יורק טיימס על בסיס מידע מודיעיני שהושג מתוך לבנון. בשעות הצהריים אישר ארגון חיזבאללה את החיסול.
על פי דיווחים ברשתות התקשורת הערביות, אדם שפגש את נסראללה לחץ עמו ידיים ומשח ידיו בחומר שאיפשר לישראל לעקוב אחריו. דווח כי ישראל המתינה שתי דקות על מנת לאכן את נסראללה ולהבטיח את נוכחותו במטה בדאחייה. דווח כי מספר דקות לאחר מכן הפציצו מטוסי חיל האוויר את המפקדה.