750 כוחות סוס בדרך לשומרון: המפלצת החדשה של צה"ל יוצאת מהכלוב

לראשונה: צה"ל החל להפעיל את נגמ"ש ה"איתן" בצפון השומרון. הרק"ם החדש, המצויד במנוע 750 כ"ס ומערכות מתקדמות, משמש למשימות תספוק ופינוי במסגרת מבצע ביסל"ח. "מכפיל כוח משמעותי", אומרים בצבא

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
נגמ"שי האיתן
נגמ"שי האיתן | צילום: דובר צה"ל

לראשונה מאז תחילת הלחימה בצפון השומרון, החל צה"ל להפעיל את נגמ"ש ה"איתן" - הרכב הקרבי המשוריין החדשני שפותח במנהלת המרכבה של משרד הביטחון. הכלים החדשים משולבים במבצע של ביסל"ח במחומש הכפרים, ומשמשים למשימות תספוק, פינוי ופעילות מבצעית.

ה"איתן", שעבר את טבילת האש הראשונה שלו במלחמת חרבות ברזל, הוא נגמ"ש אופני המשלב עוצמת אש, מיגון מתקדם ויכולת תנועה מהירה. עם מנוע של 750 כוחות סוס ומהירות של עד 90 קמ"ש (ובמקרים מבצעיים אף יותר), הוא מאפשר לצה"ל להניע כוחות במהירות חסרת תקדים.

"ה'איתנים' מהווים הכפלת כוח משמעותית", אומרים בצה"ל. "הם לא מחליפים את אמצעי התנועה הקיימים, אלא מעניקים לנו גמישות מבצעית ואפשרויות פעולה נוספות". לדברי גורמי צבא, שילוב ה"איתן" הוא חלק מתהליך העצמת הפעילות המבצעית בצפון השומרון.

תגיות:
יהודה ושומרון
/
נגמ"ש איתן
/
נגמ"ש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף