רגע לפני שעזב את הבית הלבן: ביידן שלח לישראל מסר מפתיע בסוגית איראן

ה"וושינגטון פוסט" דיווח כי המודיעין האמריקאי הציע לישראל לשקול תקיפה נגד תוכנית הגרעין של איראן. בארה"ב מזהירים כי פעולה כזו עלולה להוביל להסלמה אזורית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
האיומים האיראניים של משמרות המהפכה | צילום: רשתות ערביות

בחודש שעבר, בימיו האחרונים של ממשלו של הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, גורמי מודיעין אמריקאים הציעו לישראל לשקול תקיפה נגד תוכנית הגרעין האיראנית בחודשים הקרובים – כך דיווח ה"וושינגטון פוסט". לפי הדיווח, מטרת המהלך היא לעכב את ההתקדמות האיראנית בתחום הנשק הגרעיני, אך בארה"ב מזהירים כי פעולה כזו עלולה להצית מתיחות אזורית ולהוביל להסלמה נרחבת במזרח התיכון.

הגורמים ציינו כי פגיעה במתקני הגרעין של איראן עשויה לעכב את תוכניתה רק בשבועות או חודשים ספורים, ועלולה אף לדחוף את טהראן להאיץ את העשרת האורניום לרמות גבוהות יותר.

במקביל, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הדגיש פעם נוספת כי לא יאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני, אך הבהיר כי הוא מעדיף לפתור את המשבר באמצעות משא ומתן. עם זאת, טראמפ הזהיר כי לא ימתין ללא הגבלת זמן אם איראן לא תפגין נכונות להידברות.

בתוך כך, בשבוע שעבר חתם טראמפ על מזכר נשיאותי המטיל מחדש סנקציות נוקשות על טהראן, כחלק ממדיניות "הלחץ המרבי" שנקט גם במהלך כהונתו הראשונה, במטרה לרסן את תוכניתה הגרעינית.

תגיות:
איראן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף