היערכות לקבלת חללים בחמישי; ניסיון להגדלת מספר המשוחררים בשבת

בצה"ל אומרים כי טרם התקבלו שמותיהם וכמה יוחזרו לישראל, הדרג המדיני לא העביר את המועד והמיקום להחזרתם. גורם מדיני ישראלי ל"רויטרס": עובדים על החזרה של שישה חטופים בשבת

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
רכבי הצלב האדום בנקודת החבירה
רכבי הצלב האדום בנקודת החבירה | צילום: רויטרס

גורם ביטחוני ישראלי אמר כי נערכים לקבל ארבעה חטופים שאינם בחיים ביום חמישי, וכי ישראל עובדת על החזרה של שישה חטופים חיים ביום שבת - כך נמסר היום (שני) בסוכנות הידיעות "רויטרס". אם המגעים יצליחו, יישארו רק ארבעה חטופים ברצועת עזה - מהשלב הראשון של העסקה.

זאת לאחר שדווח כי בישראל נערכים לקבלת מספר חטופים שאינם בחיים ביום חמישי. בצה״ל אומרים היום כי טרם התקבלו שמותיהם וכמה חטופים יחזרו, והדרג המדיני לא העביר את המועד והמיקום להחזרתם. בצה״ל אומרים כי על פי ההסכם, אמור חמאס לשחרר בשתי פעימות חטופים שאינם בין החיים. ההערכה כי כבר ביום חמישי יוחזרו החטופים הראשונים שאינם בין החיים.

אנשי הרבנות הצבאית יקבלו את הגופות ויעבירו אותן לזיהוי המכון לרפואה משפטית באבו כביר. רק לאחר השלמת הזיהוי, תודיע ישראל למשפחות וכן למדינות המתווכות על השלמת המהלך וישראל תעביר את חלקה בהסכם. בניגוד להערכות בצה״ל, אומרים כי נכון לעכשיו, ידוע כי בפעימה בשבת יוחזרו שלושה חטופים חיים, שזהותם עדיין אינה ידועה.

תגיות:
חטופים
/
עסקה לשחרור החטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף