בזמן שארה"ב תוקפת בתימן: ישראל מנחיתה מכה כפולה על סוריה ולבנון

במקביל לסדרת התקיפות האמריקאיות בתימן, צה"ל תקף הערב מטרות צבאיות של המשטר הסורי הישן ואתרים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה בצנעא | צילום: רשתות ערביות

אתר החדשות הסורי, "קול הבירה", עדכן לפני זמן קצר הלילה (בין שני לשלישי) על תקיפות המיוחסות לחיל-האוויר הישראלי באזור העיר אל-כיסווה, שמדרום לדמשק. על פי הדיווח התקיפות השמידו מספר יעדים צבאיים, ככל הנראה מתקופת משטרו של בשאר אל-אסד.

צה"ל תקף מוקדם יותר הערב (שני), במרחב דרום סוריה מטרות צבאיות, בהן מפקדות ואתרים צבאיים, המכילים אמצעי לחימה וכלים צבאיים של המשטר הסורי הישן, אותן מנסים להשמיש בימים אלו.

סוכנות הידיעות הסורית דיווחה כי כתוצאה מהתקיפות הישראליות על דרעא נהרגו שני בני אדם ונפצעו 19. דובר צה"ל מסר כי "הימצאות אמצעים אלו בדרום סוריה מהווה איום על מדינת ישראל. צה"ל לא יאפשר קיום של איום צבאי בדרום סוריה ויפעל כנגדו".

בתוך כך, בישראל גובר החשש כי חמאס מנסה להוציא לפועל פעולה התקפית. ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום דיון ביטחוני עם שר הביטחון ישראל כ״ץ, הרמטכ״ל רא״ל אייל זמיר, ראש השב״כ רונן בר ובכירים נוספים במערכת הביטחון. לפי שעה לא מתיחסים במערכת הביטחון לתוכן הדיון הביטחוני. ומסרבים לקשור אותו למתיחות בעזה.

לאחר התקיפות בסוריה ובלבנון, פרסם ערוץ הטוויטר של משרד החוץ הישראלי, בשפה הפרסית, ציוץ מסתורי: "מוכנים ליום רביעי?". הגולשים האיראנים מנסים לנחש בתגובות למה ישראל מכינה אותם.

תקיפה בלבנון
תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות
תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
סוריה
/
תימן
/
חות'ים
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף