הסלמה משמעותית בדרום: כ-10 רקטות שוגרו מרצועת עזה

אזעקות נשמעו בשפלה, באשקלון ובאשדוד בעקבות כעשרה שיגורי רקטות מעזה. רקטה שנפלה באשקלון גרמה לנזק ולשלושה פצועים קל. מדובר בירי הגדול מזה חודשים, שנראה כפעולת תהודה לפני פסגת טראמפ-נתניהו

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוניפלד ארבלי צילום: ללא
פגיעה ישירה באשקלון | צילום: צילום מבצעי מד"א

טרם דווח על נפגעים, אולם מהודעת עיריית אשקלון עולה כי ישנם שלושה פצועים קל מפגיעת רקטה בעיר שגרמה לנזק רב לרכוש. סתיו ראש, תושבת אשקלון, סיפרה: "פחדתי ממש, הייתה שריקה מטורפת ורעש עוצמתי. מי שגר בדרום יודע כבר לזהות מתי זה שריקה ומתי זה נפילה. הייתה נפילה מפחידה ממש ליד הבית שלי. זה פשוט מטורף שחזרנו למצב הזה".

תיעוד היירוטים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

מדובר בפעולה שנראית כפעולת תהודה - בשעת מהדורות החדשות, רגע לפני פסגת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון. החמאס מנסה לאותת: "אני נלחם ויש לי את האמצעים". צה"ל צפוי לתקוף את כל השכונות מהן נורו הרקטות בצפון הרצועה. הירי הערב לא יוביל לשינוי הנחיות העורף, בין היתר בשל העובדה כי מערכת הלימודים לא פעילה בשל פגרת פסח. אבל ללא ספק המתח הגדול היום מעלה את רף הדריכות ביישובי העוטף ואזור השפלה רבתי.

תגיות:
אזעקות
/
עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף