לאחר גל התקיפות הישראליות שהתרחש בשבוע שעבר על בסיסים בסוריה, ביניהם בסיס חאמה ובסיס T4, אתרים שטורקיה תכננה להתפרס בהם בקרוב, מקורות מערביים חשפו כי ישראל וטורקיה מנהלות מגעים גדי לתאם את המהלכים בסוריה, במטרה למנוע התנגשויות אפשריות בין הצבאות. 

מקורות מערביים מסרו ל"מידל איסט איי", כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עדכן את עמיתיו כי לישראל היה חלון זמן מוגבל לתקוף את בסיס T4 לפני שטורקיה תציב בו את כוחותיה. נתניהו הבהיר כי ברגע שטורקיה תיכנס לבסיס, הוא יהיה מחוץ לתחום לפעולות צה"ל, כך על פי הדיווח.

טנק שאותר בסוריה (צילום: דובר צה''ל)
טנק שאותר בסוריה (צילום: דובר צה''ל)

עוד דווח כי טורקיה מתכננת להציב בבסיס T4 מל"טי תקיפה ומעקב, וכן מערכות הגנה אווירית מסוג היסאר. התוכנית הטורקית כוללת בניית מערך הגנה אווירית רב-שכבתי בבסיס ובסביבתו, עם יכולות לטווחים קצרים, בינוניים וארוכים. כמו כן, אנקרה שוקלת פריסה זמנית של מערכות S-400 תוצרת רוסיה עד להשלמת שיקום הבסיס.

לפי המקורות המערביים, נתניהו מאמין שהושגה התקדמות לקראת הסכם תיאום עם טורקיה בעקבות התקיפות האוויריות, אך המשא ומתן עדיין בעיצומו, כאשר ישראל ממשיכה להציב כתנאי פירוז מלא בדרום סוריה, כולל כל נוכחות טורקית. שר החוץ הטורקי, האקן פידאן, אמר לסוכנות רויטרס ביום שישי כי "טורקיה אינה מחפשת עימות עם ישראל בסוריה". באותו יום פרסמה רויטרס הצהרה מגורם ישראלי בכיר שהשתמש בניסוח דומה - עובדה שעשויה להעיד על תיאום בין המדינות, כך על פי מקור הבקי בנושא המתיחות הטורקית-ישראלית.