לא אם, אלא מתי: צה"ל מוכן ונערך להפעיל את תוכנית העל בעזה

תת-אלוף (מיל') אמיר אביבי אמר ל"מעריב" כי צה"ל מגביר את הלחץ על חמאס בשלוש חזיתות – לקידום עסקת חטופים, הרחבת מרחב ההגנה על העוטף והכנה למתקפה כוללת: "התוכניות מוכנות"

פלד ארבלי צילום: ללא
כוח צה"ל בצפון רצועת עזה | צילום: דובר צהל

מדובר צה"ל נמסר כי "המתחם שימש את חמאס לתכנון ולהוצאה לפועל של מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל". עוד נמסר כי ננקטו צעדים לצמצום סיכון לפגיעה באזרחים – בהם אזהרה מוקדמת, שימוש בחימוש מדויק ותצפיות מהאוויר. בהודעה רשמית של דובר צה"ל צוין: "ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין-לאומי, תוך ניצול אכזרי של מבנים אזרחיים והאוכלוסייה האזרחית כמגן אנושי. צה"ל הזהיר באופן חוזר ונשנה כי יש לחדול את השימוש הצבאי במתקנים רפואיים. צה"ל ושב"כ ימשיכו לפעול בנחישות נגד מחבלי חמאס".

הרס בבית חולים בעזה לאחר תקיפה ישראלית
הרס בבית חולים בעזה לאחר תקיפה ישראלית | צילום: REUTERS/Dawoud Abu Alkas

1. הפעלת לחץ צבאי משמעותי על חמאס, במטרה להביא להסכם על עסקת שחרור חטופים – בתנאים שישראל יכולה להסכים להם, כלומר ללא הפסקת המלחמה. לדבריו, "הלחץ משלב גם לחץ הומניטרי, כאשר המרכיב המשמעותי הוא הדלק שהולך ואוזל, וייתכן שיהפוך לגורם משמעותי שישפיע על חמאס."

2. העמקת מרחב האבטחה ("הפרימטר") סביב יישובי עוטף עזה, במטרה ליצור תנאים משופרים להגנה מתמשכת עליהם.

3. יצירת התנאים האופטימליים למתקפה כוללת להכרעת חמאס. לדבריו, "צה"ל תוקף באופן שיטתי בכירים, מפקדות ומערכות שלטון של חמאס, ומחסל את היכולת השלטונית שלו. חמאס מתבצר בבתי חולים ובתי ספר – ולכן חלק מהתקיפות מכוונות לעמדותיו במקומות אלה, שהפכו בפועל למפקדות טרור."

אביבי חתם בהתייחסות לתוכניות ההשתלטות על הרצועה: "התוכניות להשתלטות על עזה מוכנות. השאלה היא לא האם – אלא מתי יופעלו".

תגיות:
חמאס
/
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
/
עוז וחרב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף