״היו כאן תקלות והתנהלות לא טובה של הכוח, אבל לא היה כאן זדון או פעולה לא ערכית של הלוחמים". כך עולה בתחקיר האירוע בו צה״ל חיסל את 15 העזתים, רובם אנשי ״הסהר האדום״, ברפיח לפני כחודש. מהתחקיר עולה כי בתאריך 23 במרץ, צה״ל נערך לתמרון בתוך שכונת תל סולטן, כאשר באותו לילה בצה"ל "השכיבו" מארב בכביש מתל סולטן, צפונה. הכוח זיהה כלי רכב כרכב משטרה, הם יורים עליהם, הורגים שניים ולוכדים אחד מהם. לאחר מכן, בשעות הבוקר, הם מבינים כי לא מדובר בכלי רכב של משטרת חמאס אלא ברכב הצלה, אז הכוח שחרר את העצור.
לאחר האירוע, נעים על הציר שני כלי רכב, בשעה 05:06 החוזי מזהה שיירה שנע במהירות לעברם. השיירה עוצרת 20 מטר מהכוח הקדמי של צה״ל ובתוך המחפורת, הוא רואה רק כבאית ואנשים שפורקים מכלי הרכב, כאשר אלו שפרקו, ירדו כדי להגיש עזרה. באמצעות מכשיר לראיית לילה, לא רואים שמדובר באורות של רכבי הצלה, המפקד פותח באש לעבר הדמויות שפורקים מכלי הרכב ובמשך 3 דקות נמשך הירי מהמארב. לטענת התחקיר הצה״לי, הכוח מבצע ירי ודילוגים לעבר הכביש ורק כשהם מגיעים לכביש, הם חודלים את הירי.
בכל האירוע נהרגו 15 אנשים, שישה זוהו כאנשי חמאס וכל היתר אנשי הצלה. לפי התחקיר לא נמצאו ראיות שהגופות היו כפותות. בצה״ל אומרים שאין ראיות לווידוי הריגה על אנשים כפותים וההחלטה לרכז את כל הגופות הייתה נכונה. הם כיסו ברשת הצללה ולאחר מכן כיסו בחול ובמקביל, הזיזו את כלי הרכב בצד לנקודת הריכוז. הטעות הייתה כאשר הכוח רמס את כלי הרכב ולטענת הכוח, הוא עשה זאת מתוך הבנה כי במקום יעברו אלפי תושבים שמתפנים מרפיח לציר ההומניטארי. כאן נמצאו אי התאמות למה שנמצא בשטח.