חזי נחמה על הרחבת התמרון בעזה: "אם הכוונה היא לעשות עוד מאותו דבר - אל תגייסו ואל תעשו"

נחמה, שהודח משירות מילואים והקים את פורום המפקדים והלוחמים במילואים, אמר בריאיון ל-103fm שרק הכרעה צבאית היא זו שתאפשר להחזיר את החטופים: "אין פערים ברמה הטקטית - צריך לכבוש שטח ולטהר אותו מאויב"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מילואימניקים במלחמת "חרבות ברזל"
מילואימניקים במלחמת "חרבות ברזל" | צילום: דודו כהן, פלאש 90
2
גלריה

נחמה יודע שצה"ל מוכן להיתקלויות בשטח, ואמר: "אין פערים ברמה הטקטית - הלוחמים והמפקדים מנצחים כל מפגש עם האויב. יש פערים ברמה האסטרטגית". הוא המשיך: "מה עשינו בשנה וחצי? משחק כיסאות. העברנו אותם משכונה לשכונה. צריך לקחת את כל צפון הרצועה, לפנות את האוכלוסייה, לנתק מקור מים - הרי אני לא צריך לספק מים לחמאס, נכון? זה בסיסי, לא מבקש דברים מורכבים. אני מבקש דברים שיקרבו אותנו להכרעת חמאס והשבת החטופים".

הוא הפנה את הזרקור לדרג המדיני: "אני חושב שבעת הזו הדרג המדיני נדרש לקבל החלטות - לא יכול להיות שאחרי שהחלפת שר ביטחון ורמטכ"ל אתה מגייס אלפי מילואימניקים. אתה לא יכול למרוח אותם לעוד סבב ועוד סבב - הדרג המדיני חייב לקבל החלטה להכריע את חמאס פעם אחת ולתמיד".

חיילים ברצועת עזה
חיילים ברצועת עזה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
תגיות:
הדרג המדיני
/
חטופים
/
צו 8
/
103FM
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף