מידע ששווה זהב: ישראל גילתה את הסוד השמור של חמאס ואז האדמה רעדה

הפצצה מסיבית, מציאת נקודות התורפה וחיסול הבורחים: בשנה וחצי האחרונות הצליח צה"ל לחסל במנהרות את בכירי חמאס וחיזבאללה. מה שלמד צה"ל בזמן הקצר של המלחמה מתחיל להיות מיושם מסביב לעולם

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
התקיפה על בית החולים האירופי בחאן יונס
התקיפה על בית החולים האירופי בחאן יונס | צילום: רויטרס
3
גלריה
יחיא סינוואר, מוחמד סינוואר, מוחמד דף, מרוואן עיסא
יחיא סינוואר, מוחמד סינוואר, מוחמד דף, מרוואן עיסא | צילום: רויטרס,עבד רחים כתיב,רשתות ערביות

טכניקת ההפצצה דורשת להתגבר על רמת המיגון הכוללת שכבות חול שלעיתים מגיעה לכדי עשרות מטרים של קירות בטון ודלתות הדף בתוך המנהרות וכמובן לזהות את מרחב וקטע המנהרה שבו יש למקד את הפגיעה.

ישראל צברה הרבה מאוד ידע על מנהרות החמאס. לוחמי חיל ההנדסה הקרבית חוקרים את המנהרות ומבינים את נקודות החולשה של המיגון, את המבנה הפנימי שלהן ועוד. אנשי השב״כ ואמ״ן הצליחו פעם אחר פעם להשיג מידע על תוואי המנהרות וכן את המידע מי ומתי מגיע למנהרות.

צה''ל משמיד את תוואי המנהרות ב״רובע הבכירים״ של חמאס ברצועת עזה
צה''ל משמיד את תוואי המנהרות ב״רובע הבכירים״ של חמאס ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

מידע כזה הגיע רק לאחרונה כאשר לוחמי חטיבה 188 עצרו שני מפקדי מחלקות של החמאס ברפיח. אחד מהם היה מפקד צלפים והשני מפקד מחלקה בנוח'בה אשר השתתף בטבח ה-7 באוקטובר ואף היה אחראי לשמור על חטופים. השניים סיפקו מידע על מנהרות וכן מפות של מנהרות ברפיח. החקר והמאמץ המודיעיני רחב והעניק את הבסיס לבניית תורת התקיפה והסיכולים התת קרקעיים של חיל האוויר.

תגיות:
חיל האוויר
/
מנהרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף