עליאן אמר כי "תושבי עזה - חמאס הטרוריסטים והפושעים הורגים אתכם ולא דואגים לחייכם. אין הבדל בין דיקטטור שהורג בשקט לבין טרוריסט ששוחט בגלוי – שניהם אויביכם ואויבי החיים. התיעוד המזעזע שלפניכם הוא ניסיון נואש, נוסף וכושל לזריעת פחד בציבור לצורך שימור השלטון, הכוח והמשילות של חמאס, תוך רמיסה וניצול ציני של תושבי עזה למען הישרדות שלטון הטרור של חמאס ושימור שלטונו".
אחראי על האמבולנסים הצפון הרצועה אמר לאלג'זירה: "ישנם פצועים הממתינים יותר מחצי שעה להגעת אמבולנסים עקב מחסור במשאבים". כמו כן, ברשתות הופצו גרפיות ובהן נראו עזתים בסמוך למקום הסיוע כשהם הרוגים ופצועים.
בקרן ה-GHF הכחישו את הדיווחים העזתיים. בדוח שהפיצה הקרן נכתב כי הם מודיעים לשמועות שחמאס מפיץ, ומציינים: "מדובר בשקרים ובבדיות, מקורות תקשורת גדולים מסתמכים על דיווחים בלתי מאומתים". שעות לאחר האירוע פרסם צה"ל תיעוד של הנעשה במרחב החלוקה, תיעוד שהפריך את הטענות בתקשורת בעולם.
בנוסף, חשף אותו תושב עזתי ואף העיד בשיחה עם קצין מתפ״ש כי מי שאחראי על התקרית שבה נורו אנשים שרצו לקחת חלק מהסיוע היו אמשי חמאס. ״אלו שירו היו אנשי חמאס, הם לא רוצים שאנשים יקבלו סיוע, הם רוצים להפיל את התוכנית כדי שהסיוע ילך אליהם, כדי שיוכלו לגנוב, הם פשטו את הרגל לגמרי״, אמר.
כמו כן הוא התבטא באופן שעשוי להעיד על ייאוש בקרב התושבים העזתים, שכבר לא מפחדים לדבר נגד חמאס, על אף שעדיין חמאס שולט בחלקים ברצועה באמצעות טרור ואלימות. "חמאס הוא ארגון טרור רצחני ואכזרי שמרעיב את תושבי עזה. חמאס עושה כל שביכולתו למנוע את הצלחת חלוקת המזון בעזה", אמר.