ישראל כבר שינתה את דפוס הפעולה; המטרה: להשמיד סופית את איום החות'ים

הזירה הדרומית הרחוקה בתימן הפכה במלחמה הזו לאחת הזירות המשמעותיות עמה מתמודדת ישראל. על פי דיווח שפורסם ברשתות ערביות, ישראל מחפשת להתבסס באזור וכבר פועלת להשלים את הצעד הבא שלה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
השתלטות החות'ים על ספינת ה-"Galaxy Leader"
השתלטות החות'ים על ספינת ה-"Galaxy Leader" | צילום: רויטרס
2
גלריה

על פי הדיווח, סומליה שואפת להשיג הכרה בינלאומית מאז הכרזת עצמאותה ב-1991, ולכן היא רואה בשיתופי פעולה אסטרטגיים, כפי זה שישראל מציעה על פי הדיווח, דרך להשגת מטרה זו. עוד דווח כי נראה שבסומליה מגלים נכונות לקבל את הבסיס הישראלי להצעה, בכפוף להכרה ישראלית והשקעה בה.

החות'ים משתלטים על ספינה
החות'ים משתלטים על ספינה | צילום: REUTERS/Khaled Abdullah

בנוסף, בדיווח אמרו כי סומלילנד אינה המיקום היחיד המושך את תשומת ליבה האסטרטגית של ישראל באזור הים האדום. מיקומים אסטרטגיים נוספים אשר דווחו שמעניינים את ישראל הם האי סוקוטרה, אריתריאה וסודאן.

בנוסף, פרסו בדיווח את היתרונות הטמונים מבחינתה של ישראל בהקמת בסיס שכזה, לטענתם. בדיווח נאמר כי הקמת בסיס בסומלילנד תעניק לצי הישראלי מיקום אסטרטגי קבוע בדרום הים האדום, ואף מיקום זה יאפשר לה לשפר את היכולת לפקח ולהבטיח את נתיבי המסחר, להדוף איומים חות'יים ואיראניים, ולהגן על האינטרסים של ישראל ובעלות בריתה.

תגיות:
סומליה
/
חות'ים
/
הים האדום
/
בסיס צבאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף