סביר להניח שחיל הים יידרש, לצד הספינות והצוללות שהוא מחזיק היום, לתפעל גם אמצעי לחימה הכוללים טילים ארוכי טווח, מערכות תצפית ויכולות להתמודד עם איומים מהקרקע, מהים ומתחת לגלים.
"טורקיה, למרות העוינות כלפי ישראל שהתעצמה אחרי 7 באוקטובר ברקע המלחמה בעזה, היא עדיין - שחקן רציונלי", הסביר אז גורם ישראלי, "אנחנו לא במלחמה עם הטורקים. נכון להגדיר את ישראל ואת טורקיה כשני שחקנים יריבים. גם היום ישראל מוכנה לשקם את היחסים עם טורקיה, אך לפי כל ההערכות, ארדואן לא בכיוון הזה ולא צפויה התקרבות מחודשת בטווח זמן הקרוב. לכן חשוב לתחזק את המנגנון שימנע עימות שאף אחד מהצדדים לא מעוניין בו".
מדובר בשדה התעופה בתדמור ושדה התעופה T4. ב"הפצצת שטיח" חיל האוויר החריב את שני שדות התעופה. "לא נשאר בהם שום מבנה עומד", מסר אז גורם צבאי, "פגענו במטוסים, מערכות מכ"מ, מגדלי הפיקוח, רחבות חניה כל המסלולים, וכל המבנים, המחסנים פשוט החרבנו את שני שדות התעופה".