"בול פגיעה!": טראמפ מתהדר בנזק שרואים בפורדו

כיממה לאחר התקיפה האמריקאית באיראן, המידע העיקרי שיש לעולם על התוצאות הן רק דרך תמונות לוויין; זה לא מנע מנשיא ארצות הברית להצהיר על נזק אדיר והשמדה של מתקן הגרעין המרכזי של האיראנים

אנה ברסקי צילום: פרטי
דונלד טראמפ לאחר התקיפה האמריקאית בפורדו
דונלד טראמפ לאחר התקיפה האמריקאית בפורדו | צילום: צילום מסך רשת X
2
גלריה

היום בשעה 13:00 (20:00 לפי שעון ישראל) צפוי הנשיא טראמפ לכנס דיון עם צוות הביטחון הלאומי שלו,  כדי לבחון את תוצאות התקיפה האמריקנית על שלושת מתחמי הגרעין באיראן.

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול במסיבת עיתונאים למבצע האמריקני וציין כי "התוצאות של התקיפה האמריקנית טרם ידועות ונמצאות בבירור". עם זאת, הדגיש נתניהו כי ישראל מחויבת להסרת האיום של הגרעין האיראני, "גם אם הדבר ידרוש פעולות צבאיות נוספות".

צילום לוויני פורדו
צילום לוויני פורדו | צילום: רשתות חברתיות

במבצע "פטיש חצות" של האמריקאים, דווח ששלושה מפציצי B-2 נשלחו למשימה בפורדו, משום שהאתר המשמש כמתקן העשרת אורניום בדרגה גבוהה שמומחים בין לאומיים מאמינים שהוא מפתח לתוכנית הגרעין של איראן. הוא קבור כ-90 מטרים מתחת להר ומוגן על ידי מערכות הגנה אווירית. עוד דווח כי כל אחד ממפציצי ה-B-2 היה מצויד בשתי פצצות לפיצוץ בונקרים מתוצרת ארצות הברית, שזכו לכינוי "מפצחות הבונקרים". את שני המתקנים הנוספים, נתנז ואספהאן, תקפו צוללות אמריקאיות באמצעות טילי "טומהוק".

תגיות:
ארצות הברית
/
פורדו
/
דונלד טראמפ
/
תקיפה באיראן
/
מבצע "עם כלביא"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף