"הם מבינים שזה המאני טיים מבחינתם לשרוד, זה בדיוק המאני טיים להאדיר את שמם, להתחזק ולחזק את מעמדם באיו"ש, הם מבינים שברצועת עזה המצב הרבה יותר קשה ולכן הם יעדיפו לרכז את מאמציהם הפוליטיים באיו"ש", ציין, "יש אופטימיות כי עובדה שכבר מעל שבועיים יושב צוות מו"מ בראשות מ' מהשב"כ, שהוא משמש כסגן ראש השב"כ, וגל הירש, וראש אגף בכיר במוסד".
עוד הוסיף: "האינדיקציות החיוביות הן גדולות יותר וגוברות על האינדיקציות השליליות. אנחנו מזהים עכשיו שיש לחץ גדול מאוד של המתווכות על הצדדים, על הצד החמאסי בעיקר, ואנחנו רואים שהגיעו כבר לדבר על המפתח של האסירים. פה יהיה פינג פונג של מספר ימים לא קטן. מי שחושב שזה יקרה מחר, זה לא יקרה מחר, לפחות מניסיוני. אני חושב שראש הממשלה נתניהו כבר החליט שהוא רוצה עסקה".
"אני חושב שכל ה־20 במצב הומניטרי נוראי, אני חושב שיש מודיעין מאוד מדויק למצבם, אני חושב שיש גם ועדה מיוחדת שיודעת להעריך מצבו של מי קריטי, ואני חושב שאותם קריטיים, לפחות שמותיהם עולים. לישראל תהיה מילה לדעתי. ישראל לא תאפשר לחמאס לתעתע בנו ולשחק את המשחק. זה נכון שהרולטה מבחינת המשפחות היא מאוד מורכבת וכולם הומניטריים, אבל יש כאלו שמצבם הרבה יותר גרוע מאחרים", הדגיש.