סוף סוף בנימין נתניהו קיבל את ההחלטה הנכונה - חמאס עמוק במלכוד

לוחמי אוגדות 99 ו-162 החלו בטבעת החנק שתלך ותתהדק. השאלה מתי חמאס והפטרונים שלו בטורקיה, קטאר ובאיראן יבינו כי הפעם ישראל הולכת עד הסוף

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
ראש הממשלה בנימין נתניהו באוגדת עזה | צילום: רועי אברהם, לע"מ

ישראל וחמאס משחקים משחק שח, רק שאנשי החמאס לא לוקחים בחשבון דבר בסיסי אחד. ישראל קבעה שני עקרונות שלא משנה מה יקרה היא לא תזוז מהם; שחרור חמישים החטופים וסילוק חמאס מעזה ופירוזה.

צה"ל נערך ברצינות רבה לתמרון. כבר עכשיו ברור כי אם התמרון יצא לדרך, עזה כבר לא תהיה כמו שהיא. קו הרקיע שלה יהיה פתוח עד קו האופק, רק שלא ברור איזה אופק חדש יהיה על תושבי עזה.

שקיעה בעזה
שקיעה בעזה | צילום: רויטרס

הימים הקרובים הם ימי הכרעה, העולם מתחיל להבין כי ישראל בגיבוי האמריקאי רצינית עם התוכניות. מצרים, ערב הסעודית וירדן הן המעודדות המובילות של המהלך. הן האחרונות בעולם שמוכנות שישאר זכר מחמאס עזה. מצב שכזה מהווה איום ישיר על כל אחד מהמשטרים.

כדי להמחיש את הרצינות הישראלית פועלים כעת לוחמי אוגדות 99 ו-162 סביב העיר עזה. הם החלו בטבעת החנק. עם הרבה אש הם מתקדמים בזייתון וג׳בליה ובכל יום הטבעת הזאת תלך ותתהדק. השאלה מתי חמאס והפטרונים שלו בטורקיה, קטאר ובאיראן יבינו כי הפעם ישראל הולכת עד הסוף.

תגיות:
חמאס
/
בנימין נתניהו
/
ישראל
/
רצועת עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
/
דדי ברנע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף