חזבאללה הודיע לנשיא ולמפקד הצבא כי אינו מוכן לקבל אפילו צעדים סמליים בנוגע להגבלת הנשק, והדגיש כי השתתפותו בדיוני הממשלה החדשה אינה משמעה הפחתת ההסלמה ברחובות. בכך מאותת הארגון כי בכוונתו לשמר את כוחו הצבאי למרות הלחץ המדיני והבינלאומי.
גורמים מדיניים בלבנון טענו כי מדובר בהסוואה לדרישה לשליטה ישראלית ישירה, אך מקורות פוליטיים אחרים הכחישו זאת. במקביל, מקורות דיפלומטיים אישרו כי ברק ביקש מישראל לנקוט צעדים של נסיגה מצומצמת כדי לעודד את ממשלת לבנון להתחיל באיסוף הנשק מתוקף אחריותה.
מאז פברואר מכהנת בלבנון ממשלתו של נואף סלאם, שבמסגרתה איבדו חזבאללה ותנועת אמ"ל את "השליש החוסם" – המנגנון שאיפשר להם במשך שנים להטיל וטו על החלטות ממשלה ואף להפילה. הממשלה הנוכחית מקדמת יוזמה לאיסוף הנשק מכלל המיליציות במדינה, לרבות חזבאללה – יוזמה שמעלה את מפלס המתיחות הפוליטית והביטחונית בלבנון כולה.