ישראל הדהימה את תימן: גוברת ההערכה כי כלל הצמרת הצבאית והשלטונית של החות'ים חוסלה

צה"ל תקף יעד צבאי של החות'ים בצנעא. לפי הערכות, נפגעה צמרת ההנהגה. בתקשורת הערבית תיארו את התקיפה כרחבת היקף וחריגה. שר הביטחון כ"ץ: "באה מכת בכורות"

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה בתימן | צילום: רשתות ערביות

גוברת ההערכה כי כלל הצמרת הצבאית והשלטונית של החות'ים חוסלה בתקיפה. שר ההגנה ומרבית שרי הממשלה, קציני המטכ"ל ועשרות קצינים בדרגים שונים חוסלו בתקיפה, אשר כללה עשרה חימושים בשמקל של טון כל פצצה.

תקיפה בתימן
תקיפה בתימן | צילום: רשתות ערביות

התקיפה בצנעא הערב היא הישג מדהים למודיעין הישראלי וליכולות הביצוע של חיל האוויר. גורמים צבאים אומרים כי חלקים גדולים מהצמרת הצבאית והשלטונית של החות׳ים התכנסו בתוך מבנה אחד בבירה צנעא.

על פי הדיווחים בתימן הם הגיעו כדי לשמוע נאום של מנהיג החות׳ים עבד אל-מלכ בדר א-דין אל-חות'י. המידע שהעביר המודיעין היה מדויק הוא הצביע על מבנה שבו היו אמורים להתכנס הערב כל הצמרת הביטחונית והשלטונית של החות׳ים. על בסיס המידע תקפו מספר מטוסים שהפילו מספר רב של חימושים על המבנה והערכה כי כל מי שהיה במבנה נפגע.

תגיות:
תימן
/
צנעא
/
חות'ים
/
החות'ים
/
תקיפה בתימן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף