העיניים לאיראן: אחת העסקאות הכי חשובות של ישראל נסגרה

משרד הביטחון חתם על עסקה לפיתוח וייצור חיישני אינפרא אדום מתקדמים עם חברת SCD הישראלית. העסקה, בהיקף של כ-380 מיליון ש"ח, קורית לאחר שנים בהן משרד הביטחון ייבא חלקים מחו"ל

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
מטוס חיל האוויר מוכן לטיסה
מטוס חיל האוויר מוכן לטיסה | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

אלא שמלחמת חרבות ברזל הציגה לראשי מערכת הביטחון מציאות בעייתית שבה זמינות רכיבים ביטחוניים מחו"ל לא תמיד בנמצא בעקבות סנקציות. לכן, משרד הביטחון החל לאחרונה לשנות את המדיניות והוא מנהל כרגע מהלך לחיזוק התעשייה המקומית כספקית מובילה של המוצרים להם הוא נדרש.

חברת SCD הישראלית
חברת SCD הישראלית | צילום: חברת SCD

כאמור, עסקה זו מהווה נדבך נוסף באסטרטגיית מנכ"ל משרד הביטחון לחיזוק בסיס הייצור הביטחוני הישראלי ולתמיכה מלאה בכל צרכי צה"ל, הן במערכה הנוכחית והן בהסתכלות קדימה לקראת עשור ביטחוני עצים. זאת, תוך הבטחת עצמאות ייצור, מתן גישה לטכנולוגיות המתקדמות ביותר עבור הצרכים המבצעיים הנוכחיים והעתידיים של צה"ל וסיפוק מענה מיטבי לאתגרי הלחימה המודרניים.

חברת SCD הישראלית
חברת SCD הישראלית | צילום: חברת SCD

ראש מו"פ, תא"ל יהודה אלמקייס: "ההשקעה של משרד הביטחון ושל חברת SCD בהקמת תשתיות חדשות והרחבת המפעל יאפשרו בשנים הקרובות את הגדלת כושר הייצור והקמת יכולות טכנולוגיות מתקדמות לייצור גלאי אינפרא-אדום של הדור הבא. גלאי SCD מהווים גם כיום רכיב קריטי במערכות אלקטרו-אופטיות רבות של צה"ל, והפרויקט הנוכחי יאפשר הן את הרחבת ההצטיידות והן את פיתוח מערכות העתיד בהובלת יחידת המו"פ של מפא"ת".

תגיות:
משרד הביטחון
/
סיוע אמריקאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף