עוזי רבי טוען: אחרי ארכיטקט התודעה של חמאס - אלו שני הראשים שנותרו

האם האיום הישראלי בנוגע לעיר עזה הוא רציני מנקודת מבטו של חמאס? פרופ' עוזי רבי, חוקר בכיר במרכז דיין לחקר המזרח התיכון, פרש את משנתו בנושא בשיחה עם ניסים משעל וגאולה אבן סער

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מחבלי חמאס
מחבלי חמאס | צילום: REUTERS/Hatem Khaled
2
גלריה

עם זאת הוא לא השתכנע מהצהרתו של ארגון הטרור. "האם חמאס מוכן להתפרק מנשקו? אנחנו נמצא שזה לא קיים, ואז לא עשינו שום דבר. חזקה על המציאות הזו שתוך זמן קצר הוא ישקם את עצמו יחזור לסורו".

אבו עוביידה, דובר חמאס שחוסל
אבו עוביידה, דובר חמאס שחוסל | צילום: דובר צה''ל

"ישראל צריכה לשאול את עצמה שאלות יותר אסטרטגיות - האם בסופו של דבר נעשה את מה שצריך לעשות בעזה? זה לא דבר של מה בכך, וצריך להיות מאוד מאורגנים, ולחשוב היטב על המעשה ההומניטרי. ברור שחמאס יתנגד לכל דבר כזה", הוסיף החוקר. "בינתיים צריך להתמקד בהורדת האוכלוסייה מחוץ לעזה. להערכתי מדובר בכ-700 אלף אנשים, וזה לא כל כך קל. נקז היציאה מעזה הוא קרוב לים, וחמאס ינסה לנטרל את זה, כי הוא מבין שזה קשור לקיום הבסיסי שלו".

תגיות:
חמאס
/
מלחמת חרבות ברזל
/
עוזי רבי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף