בפרסום נטען כי ארצות הברית ממלאת תפקיד מרכזי במערך, לא רק בסיוע צבאי וכלכלי אלא גם במעורבות טכנולוגית ישירה. לפי הכתבה, ארה"ב מסייעת בפיתוח מערכות הגנה ישראליות ובהן כיפת ברזל, קלע דוד וחץ, הנשענות יותר ויותר על אלגוריתמים של בינה מלאכותית. עוד דווח כי מערכות ההגנה האמריקאיות והישראליות פועלות בסנכרון מלא, כפי שהודגם במלחמה האחרונה מול איראן.
לפי הפרסום, נעשה שימוש במודלים של בינה מלאכותית גם לצורך תרגום ותמלול שיחות בערבית, והיקפי השימוש גדלו באופן חד מאז מרץ 2024. גוגל ואמזון הוזכרו בהקשר לפרויקט "נימבוס" – חוזה בשווי 1.2 מיליארד דולר לאספקת שירותי ענן ובינה מלאכותית לצה"ל ולממשלה, חוזה שעורר מחאות מצד עובדים. פלנטיר טכנולוג'יז הוצגה כחברה שמספקת מערכות לניתוח נתוני מודיעין מורכבים, בעוד שסיסקו, דל ו-IBM מספקות תשתיות פיזיות של מרכזי נתונים ופתרונות ענן.
אל־אחבר פירט גם כיצד, לטענתו, פועל מערך הבינה המלאכותית בצה"ל. בשלב איסוף המודיעין נעשה שימוש בלוויינים, רחפנים, מערכות יירוט תקשורת ומאגרים ביומטריים.
לאחר מכן מתבצע שלב של שילוב ואיחוד נתונים, שבמהלכו נבנים "פרופילים דיגיטליים" של יעדים באמצעות קישור בין נתוני מעקב שונים. בשלב הבא הופך המידע המשולב למודיעין מעשי, שבו מערכות כמו "לבנדר" ו"הבשורה" נוקדות מטרות בקנה מידה רחב וממליצות על דרכי תקיפה, תוך קיצור משמעותי של זמני התכנון.
בסיכום הכתבה נכתב כי ישראל נשענת על שילוב של סיוע אסטרטגי אמריקאי, טכנולוגיה מתקדמת מתאגידים בינלאומיים ותעשייה ביטחונית מקומית. התוצאה, לטענת אל־אחבר, היא "ארסנל חכם" ההופך את שדה הקרב לזירה של ניסוי ויישום מערכות בינה מלאכותית מתקדמות, אשר לאחר מכן משווקות למדינות אחרות.