העולם נדהם: ישראל שיגרה טילים בליסטים לקטאר ואז התחילה הדרמה

דיווחים אמריקאיים חושפים פרטים חדשים על התקיפה בקטאר: ישראל שיגרה טילים ארוכי טווח מהים האדום לעבר דוחה. מערכות לוויין בארה"ב זיהו את השיגור - אך בשלב שבו כבר לא ניתן היה לבלום אותו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תיעוד ניסיון החיסול בדוחא, קטאר | צילום: רשתות ערביות

לפי הדיווח, ישראל עדכנה את הצבא האמריקאי רק דקות לפני התקיפה, מבלי למסור מידע מדויק על המטרות. מערכות לוויין אמריקאיות זיהו את חתימות החום והבינו כי דוחה היא היעד, אך בשלב זה כבר לא ניתן היה לבלום את המהלך. גורם ביטחוני אמריקאי צוטט כמי שכינה את הפעולה "בלתי נתפסת לחלוטין".

מטוסי קרב של חיל האוויר
מטוסי קרב של חיל האוויר | צילום: דובר צה''ל
זירת ניסיון החיסול של בכירי חמאס בקטאר
זירת ניסיון החיסול של בכירי חמאס בקטאר | צילום: רויטרס

בישראל, חוקרים ואנליסטים הזהירו כי המהלך מחזק את התפיסה האזורית שלפיה ישראל מתנהגת כ"מדינה סוררת". בארצות הברית הדגישו כי התקיפה עלולה לפגוע במאמצים להקים מערכת הגנה אווירית משותפת עם מדינות ערב מול איראן, במיוחד לנוכח מעמדה המרכזי של קטאר המארחת אלפי חיילים אמריקאים בבסיס אל־עודייד.

העיתון הוסיף כי התקיפה עשויה לסבך את מאמצי ארצות הברית להקים מערכת הגנה אזורית משותפת עם ישראל ומדינות ערב מול איראן, שכן קטאר מארחת אלפי חיילים אמריקאים בבסיס אל־עודייד ומעמדה כשותפה מרכזית נפגע.

תגיות:
קטאר
/
חיל האוויר
/
דוחא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף