כמו בכל שנה, נאם ראש הוא"א במסגרת הדיון הכללי – והפעם הקדיש את דבריו לאיום האיראני, לפעולותיה האחרונות של ישראל נגד תוכנית הגרעין של טהרן, ולשיתוף הפעולה ההדוק עם הסוכנות בתחומי הבטיחות, הביטחון והיישומים האזרחיים של אנרגיה גרעינית.
אדרי הוסיף כי בשנה האחרונה האיצה איראן את תוכניותיה החשאיות, שכללו פיתוח מערכות ייזום מתקדמות וניסוי במקורות נויטרונים – שלבים מובהקים לקראת נשק גרעיני. לדבריו, לא נצפו מאמצים דומים בעוצמתם זה שני עשורים.
לדברי ראש הוועדה, הקהילה הבינלאומית חזרה והתריעה בפני איראן לחדול מתוכנית הגרעין ולשתף פעולה עם סבא"א. אך במקום זאת, טען אדרי, טהרן האיצה את פיתוחה – בניגוד מוחלט להתחייבויותיה.
לצד ההתרעות, אדרי ציין את שיתוף הפעולה בין ישראל לסבא"א בתחומים אזרחיים, בהם טכנולוגיות גרעיניות למטרות רפואיות, חקלאיות ותעשייתיות. ישראל, שאינה חתומה על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, מקפידה להדגיש את אחריותה בהיבטי בטיחות וביטחון גרעיני.