מחבל הגיע היום (חמישי) למעבר אלנבי בגבול ירדן ופתח בירי לעבר סא"ל (מיל') יצחק הרוש וסמל אורן הרשקו, שנפצעו באורח אנוש בפיגוע וטופלו בשטח על ידי כוחות מד"א, אך למרבה הצער נקבע מותם במקום. המחבל נוטרל וכוחות צה״ל נמצאים במקום. על פי דיווחים, המחבל הוא נהג ירדני שנהג במשאית סיוע שיועדה לעזה, כאשר יתכן והיה סייען נוסף. למקום הוקפץ מסוק לפינוי הנפגעים וכאמור, כוחות גדולים נמצאים במרחב, מיחידת דובדבן במילואים, ית״ם וכוחות מגדוד 47. הממשלה הירדנית אמרה כי היא עוקבת אחרי הדיווחים על אירוע ביטחוני בצד השני של מעבר אל-כרמה.
ממשלת ירדן גינתה את הפיגוע: "המנגנונים הרשמיים של ירדן פתחו בחקירת אירוע הירי שאירע היום בצהריים. ירדן מגנה ומתנגדת להפרה זו של החוק, אשר מזיקה לאינטרסים של ירדן וליכולותיה לשלוח סיוע הומניטארי לרצועת עזה. ירדן מגנה כל סוג של מעשה אלימות ומתנגדת לכל פעולות בלתי-חוקיות אשר מזיקות לאינטרסים של ירדן, למעמדה ולפעולות שליחת הסיוע ההומניטארי לרצועה״.
המחבל, נהג משאית ירדני שהסליק בה נשק ואקדח, הגיע מהצד הירדני של המעבר ופתח באש. הוא פתח בירי באזור בידוק הסחורות במעבר. המעבר, באחריותה של רשות שדות התעופה, וגשר המלך חוסיין בין ירדן לגדה המערבית נסגרו.
מהתחקיר הראשוני של האירוע עלה כי המשאית התקדמה בנסיעה איטית למסוף המטענים בצד הישראלי. היא נעצרה בטרם בדיקה ביטחונית. הנהג ירד מהמשאית וצעד לחלק האחורי.
בשלב מסוים הוא שלף רובה קרל גוסטב ופתח בירי לעבר שלושה עובדים שעסקו בפריקת סחורות של משאית אחרת. רק לאחר שפגע בשלושת העובדים המאבטח צמצם לעבר המחבל וירה לעברו וחיסל אותו.