הפרשן הלבנוני מזהיר: "צה"ל מחליף את המדיניות - ישראל משחקת באש"

בטור שפורסם ברשת "אל נשרה" נטען כי ישראל ויתרה על הסכמים לשם הישג דיפלומטי ומעדיפה להכתיב מציאות בכוח צבאי, וכי הישגים זמניים לא יחליפו מדיניות ועלולים להפוך את האזור ל"הר געש שממתין להתפרצות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפות בדרום לבנון | צילום: רשתות ערביות
ארגונים פלסטינים חמושים בלבנון
ארגונים פלסטינים חמושים בלבנון | צילום: רויטרס

ביחס ללבנון, טען אלוש כי ישראל נוקטת קו זהה: "היא לא רוצה משא ומתן שיגביל את תנועתה, בדיוק כפי שהיא מסרבת להעניק ויתורים בלבנון כל עוד היא מסוגלת לשרטט את המשוואות באש".

תקיפת צה''ל בלבנון
תקיפת צה''ל בלבנון | צילום: רשתות ערביות

עם זאת, הוא הזהיר כי למדיניות זו יש מחיר כבד: "במקום יציבות מתמשכת, ישראל פותחת דלת לעימותים חוזרים ונשנים. המכות הקשות שהנחיתה לא הפילו את יריביה, שחוזרים להתארגן מחדש. אף חזית לא נסגרה, ואף הישג צבאי לא הפך להישג פוליטי ברור".

אלוש סיכם באזהרה חדה: "כן, הכוח עשוי להעניק לישראל נוכחות בטווח הקצר, אך הכוח אינו יכול להיות תחליף למדיניות. ההימור עליו בלבד יהפוך את האזור להר געש הממתין להתפרצות".

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
/
מדיניות חוץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף